To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Popularen blog

Če želite, da bo vaš blog popularen, ga morate pisati tako, da bo berljiv in da ga bodo bralci priporočali svoji prijateljem, sodelavcem ter delili na svojih družabnih omrežjih.
Kako blogati
Ko boste enkrat osvojili glavne tehnike dobrega bloganja, bo to povečalo obisk in prepoznavnost vašega bloga in vas samih. In v tem malem prostoru, kot je Slovenija, lahko hitro postanete prepoznavna »faca« na naši zemlji.

1. Naslov

Četudi bo vaš članek poln zanimive vsebine, uporabnih nasvetov in trikov, pa ne bo imel zanimivega naslova, ga bo prebralo zelo majhno število ljudi. Zato vam posredujem nekaj trikov, kako do čim bolj zanimivega naslova. Oprite se na teme, kot so:

  • najnovejše novice
  • popularna kultura
  • humor
  • absurd
  • kako v treh korakih…

To je le nekaj od iztočnih, ki vam lahko pomagajo do oblikovanja najboljšega naslova za vaš blog post.

2. Struktura

Struktura je enostavna in vsebuje nekaj glavnih zakonitosti. Bolj kot je enostavna, lažje bo branje za bralce. In bolje kot se bodo počutili ob branju, z večjim veseljem se bodo vračali. Da, tako preprosto je to.

  • uvod: prva vrstica je prvi vtis. zato strnite bistvo celotnega članka v nekaj prvih vrstic, povejte bistvo in bralcu povejte kaj lahko pričakuje. Ne dolgovezite.
  • jedro: v jedru naj bo vse tisto, kar ste obljubili v uvodu. Dejstva, opisi trikov, daljši nasveti. A tudi pri tem delu bodite kratki in jedrnati. Za še boljše razumevanje vaših bralcev, dodajate kakšen primer, ki opisuje dejstvo, o katerem pišete.
  • zaključek: zaključite s povzetkom in mogoče dodajte še alineje “kaj smo se danes naučili”. In če pišete blog za podjetje, ne pozabite dodati klica k akciji. Lahko je to povabilo na oddajo komentarja, obisk vaše spletne strani ali pa oddajo povpraševanja.

3. Optimizacija bloga

Za optimizacijo bloga uporabite naslednje taktike:

a.) SMO – social media optimization – svoj blog opremite z najbolj popularnimi vtičniki socialnih medijev, da bodo lahko objavo komentirali ali jo delili naprej na svojih profilih. Tako boste poskrbeli, da se bo vaša objava lahko hitro razširila.

b.) SEO – search engine optimization – opremite svoj blog s ključnimi besedami, meta opisi, poimenujte slike in vaš blog bo zasedel višje pozicije med naravnimi rezultati.

In ko enkrat osvojite vse te korake, bo vaš blog uspešen in bran, kar je seveda bistvo vašega pisanja.

V kolikor potrebujete pomoč pri spletnem marketingu nas kontaktirajte.

Andreja Ogrinc

Poganja Spletnik | Vse pravice pridržane © 2017