Pošiljate e-novice? Potem ne delajte teh napak

Okt 29, 2013
Okt 29, 2013

Niso vsake e novice dobre, zato je dobro, da veste katere so glavne napake, da jih ne ponovite in da bodo vaše e-novice prejemniki prebirali z veseljem. Kvalitetne in za bralca zanimive e novice bodo pritegnile zanimanje in pozornost in v bralcih vzbudili zanimanje.
1.     Pošiljate preveč pogosto
Pošiljate e-novice? Ne ponavljajte napak.Sicer je prav, da ima vedno enako frekvenco pošiljanja e novic, a pazite, da to ne delate prepogosto. Z vidika uporabnika, je prepogosto večkrat na teden. Najbolj učinkovita frekvenca je enkrat tedensko. Kaj več od tega pa lahko postane moteče in privede do tega, da se bodo ljudje kaj hitro odjavili iz vašega seznama,
2.     Dolgočasni naslovi
Do danes ste se najbrž že naučili, da je naslov bistvenega pomena pri količini odprtih e novic. Zato si le vzemite kakšno minuto več in napišite prepričljiv naslov. Postavite se v vlogo bralca, ki bo vašo e novico dobil v poštni predal, skupaj z ostalimi. Mislim, da se vsi strinjamo, da mora naslov izstopati.
3.     E novice so dolge 6 “strani”
Nikakor si ne smete privoščiti, da bo moral bralec “koleščkati” spletno stran dolgo 6 “strani”. Naj bo tekst kratek. Če pa imate za povedati več, objavite le delčke tega kar želite povedati, za več pa naj jih klik preusmeri ali na vašo spletno stran ali pa na vaš blog. tako boste dobili še dodaten obisk na drugih kanalih.
4.     E novice nimajo nobene vrednosti
Pišete e novice pa bralcu ne ponudite nič “pametnega? Potem boste kmalu ostali brez bralcev. Bodite tisti, ki pišejo o novostih, zanimivostih, o nečem, kar je vredno brati. Lahko pa greste še korak dlje in svojim bralcem ponudite ugodnosti, ki so namenjeni le njih. lahko je to brezplačna poštnina, kupon za nakup v fizični trgovini.
Predvsem, bodite drugačni.
Pošiljanje e-poštnih novic (email marketing) je priročen način za nagovarjanje kupcev za ponovni nakup in za grajenje zvestobe oz. pripadnosti do vaše blagovne znamke. Še ne pošiljate? Poizkusite naše enostavno in sodobno orodje za pošiljanje e-poštnih novic, Newsletter.si brezplačno in se prepričajte. Prijavite se na Newsletter.si in pričnite pošiljati takoj!
 
Andreja Ogrinc
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.