Poskusite nam prodati še več!

Dec 3, 2013
Dec 3, 2013

December. Na začetku meseca se ga vedno ustrašim, a se nekje vmes tudi sama prepustim vsem tem spletnim nakupom, ki me motivirajo vsak dan. In prav motivacija pametnih spletnih prodajalcev je tista, ki me prepriča, da kupim tudi tisto, ker res ne bi rabila. Ampak se bo sigurno našel čas, ko mi bo ravno to prišlo prav. Kaj čmo: vsi podležemo včasih.
In kaj so glavni motivacijski triki, ki prepričajo?
1.     Brezplačna poštnina
Glavni razlog, da odidem iz košarice, je draga poštnina. Sploh pri cenejših izdelkih, kjer se njihova cena giblje do 5€. Če je v tem primeru poštnina 3,50€ se mi zdi noro, da bi ta izdelek kupila v spletni trgovini. Razmislite o tem triku, ne bo vam žal. Če vam povem še to, da največ stvari kupim ravno tam, kjer imajo brezplačno dostavo, pa tudi če je to trgovina v Angliji ali Ameriki.
2.     Popusti
V decembru se veselim predvsem tistih e novic, ki mi sporočajo, da so v moji najljubši spletni trgovini znižali cene. In evo, že se znajdem v košarici. Predvsem je to trik, ki pade na plodna tla pri dragih stvareh.
3.     Nagradne igre
Dobra motivacija za nakup je vedno tudi nagrada na koncu tunela. Vsak od nas upa, da bo ravno on tisti srečnež, ki bo nagrado prejel, zato veselo kupujemo, zbiramo točke, nalepke ali pa kaj drugega, kar nam bo omogočilo, da pridemo v vrsto za nagrado. jaz osebno nimam sreče, zato ta del prepuščam vam. Lahko sodelujete še namesto mene.
In kako vaše obstoječe in potencialne kupce obvestiti, da se vse to dogaja pri vas?
Izbirate lahko med različnimi kanali, ki bodo dosegli vašo potencialno publiko:
Lahko je to Facebook, Google oglaševanje ali E-mail marketing. Poskrbite, da bo sporočilo pravočasno prišlo do tistega, ki to rabi vedeti.
Želite del svojega posla preseliti na splet in pridobiti nove kupce? Shop123.si ponuja prodajno naravnane spletne trgovine po privlačnih cenah! Stopite v stik z našimi strokovnjaki in oddajte neobvezujoče povpraševanje.
Andreja Ogrinc

4.7/5 - (3 votes)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

4.7/5 - (3 votes)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.