To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Povečevanje deljenja vsebin bloga na socialnih omrežjih s pomočjo avtomatizacije

Kakor vemo, postaja implementacija socialnih elementov na spletne strani vse pomembnejši faktor pri optimizaciji za spletne iskalnike. Vendar sama prisotnost gumbov za deljenje vsebin na blogu ni dovolj, potrebni so tudi kliki na te gumbe. Z njihovo pomočjo pa se vsebine začnejo širiti po socialnih omrežjih.

socialno deljenjeKo boste naslednjič prebirali kakšne objave, si oglejte, koliko ljudi se je odločilo za deljenje vsebin. Več ali manj so to zelo nizke številke, velikokrat pa lahko opazite, da vsebine nihče ni delil naprej.

Prvi pogoj za samoiniciativno deljenje je objavljanje kvalitetnih vsebin. Le te obiskovalce spodbudijo k njihovemu deljenju s svojimi znanci, prijatelji in sledilci. Poleg tega je potrebno narediti oznake socialnih medijev dobro vidne, saj tako povečamo možnost za deljenje vsebine.

Nato je potrebno na blog pripeljati veliko število obiskovalcev. To lahko storimo z dobro optimizacijo spletne strani, preko plačljivih oglasov ali preko socialnih omrežij, seveda samo v primeru, da že imamo zadostno število sledilcev.

Večje število obiskovalcev in kvalitetna vsebina bosta poskrbela za večje število deljenj, vendar številke še vedno ne bodo ravno velike. Poleg tega se število deljenj ne povečuje avtomatično ampak moramo za ta namen vložiti veliko časa in v nekaterih primerih tudi denarja.

Rešitev lahko najdemo v spletnih aplikacijah in dodatkih, ki nam omogočajo zaklepanje dela objave. Naprimer, lahko se odločimo, da bomo napisali objavo z desetimi koristnimi nasveti z nekega področja. Obiskovalcem damo na voljo sedem nasvetov, do zadnjih treh pa lahko dostopajo le v primeru, da izvedejo akcijo na enem izmed gumbov,  ki so namenjeni deljenju vsebine na socialnem omrežju (Tweet, Like, +1).

Ko je akcija izvedena, se avtomatično odklene še preostanek objavljene vsebine. Tako smo mi in obiskovalec dosegli svoj cilj. Obiskovalec je na preprost način prišel do dodatnih kvalitetnih informacij, vaša objava pa je bila deljena na enem od socialnih omrežij in bo tako privabila večje količine obiskovalcev. Tako se bo sprožil viralni efekt in vaš blog bo pridobival na kvaliteti, kar bo koristilo tudi optimizaciji za iskalnike. Dva izmed najpopularnejših dodatkov za platformo WordPress se imenujeta Viral mafia in WP Viral lock pro.

Kakor vidite lahko sedaj celoten vidik širjenja vsebin preko socialnih medijev avtomatizirate. Potrebno je le proizvesti in objaviti kvalitetne vsebine.

Lep pozdrav do prihodnjič,

Poganja Spletnik | Vse pravice pridržane © 2017