Povečajte prodajo s pomočjo Amazona

Avg 18, 2012
Avg 18, 2012

Amazon Slovenija prodaja

Eden izmed največjih spletnih trgovcev, Amazon, ki deluje že vse od leta 1994 in predstavlja izhodišče večini spletnih nakupov (kar 55% spletnih nakupov se začne z iskanjem na Amazonu), predstavlja odlično priložnost, da začnete svoj posel na spletu. Prodaja preko Amazona je tako priložnost kako svoj posel na enostaven način zastaviti globalno.

V članku bom predstavili dve možnosti, ki jih podjetje ponuja, da začnete s prodajo na Amazonu iz Slovenije.

Storitev Amazon FBA (Fulfillment by Amazon)

Amazon FBA pomeni, da imate edino dolžnost, kot podjetnik, ki se odloči, da bo svoje izdelke prodajal na Amazonu , da dostavite blago v lokalno Amazon skladišče, Amazon pa v celoti poskrbi za distribucijo vašega izdelka. Kar pomeni, da poskrbi za prodajo in dostavo izdelka končnemu kupcu. Pri tem se vaš zaslužek zmanjša za znesek, ki ga  ima Amazon s skaldiščenjem, prodajo in dostavo. Več o stroških, ki jih Amazon zaračunava za storitev FBA si prebeite tukaj.

Klasična prodaja preko Amazona

Za razliko od FBA sistema, klasična prodaja preko Amazona pomeni, da vi kot podjetje sami poskrbite za celoten nakupni proces. V praksi to pomeni, da sami dodate izdelke na spletno stran Amazon in jih sami izpostavite kupcev. Pomeni pa tudi to, da sami poskrbite za dostavo. Tudi pri klasičnem načinu prodaje Amazon zaračuna določeno provizijo, ki pa je nižja kot v primeru storitve FBA.

Kaj moram vedeti predno odprem podjetje za prodajo preko Amazon?

V kolikor razmišljate, da boste svoje izdelke prodajali preko Amazon UK, vas opozarjam, da Slovenija ni uvrščena na seznam držav s katerimi Amazon UK posluje, zato si večina slovenskih podjetji pomaga tako, da ustanovijo podjetje v Veliki Britaniji ali pa poslujejo preko Amazon USA, kjer je registracija slovenskega podjetja možna.

Z izkušenj vam lahko povem, da je Amazon odličen prodajni kanal za določen tip podjetji. Kontaktirajte me in povedal vam bom kakšne so možnosti za pospeševanje prodaje na spletu, tako lokalno, kot tudi globalno.

Gremo na splet!

Tilen

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.