Prenovite vašo spletno stran – Zdaj ali nikoli?

Maj 5, 2008

Če imate podjetje potem ne dvomim, da že imate spletno stran ali spletno trgovino. Če ne drugega, ste že vsaj razmišljali o tem.
No… da ima spletno stran že vaš vodovodar ali pa celo čistilka, ni nič novega. Oba se zavedata, da na internetu morata obstajati.
V kratkem času vas je nejverjetneje kontaktiralo, kar nekaj izdelovalcev spletnih strani, ki so vam ponudili izdelavo ali prenovo spletne strani. Obljubili so vam nebesa. Obljubili so vam tudi, da boste s prenovo pridobili veliko in seveda, bi vam to tudi zaračunali.

In sedaj dve vprašanji: Naj prenovim svojo spletno stran? In Zakaj bi jo sploh prenovil?

Preberite si nekaj vrstic, kjer boste dobili pravi odgovor:
1. Uporaba vaše spletne strani. Kaj je sploh namen tega, da imate spletno stran? Morda želite imeti katalog artiklov ali pa le predstavitev vašega podjetja na 5 straneh? Če da, potem jo morate nujno prenoviti, kajti kot taka vas ne bo pripeljala do nobenih pravih rezultatov. Spletna stran z majhno vsebino, se ne bo nikoli mogla visoko uvrstiti v iskalnikih in tudi ne bo nikoli mogla ponuditi dovolj informacij, ki bi obiskovalca spletne strani odvrnila od nadaljnega iskanja na spletnih straneh vaše konkurence.
2. Starost vaše spletne strani. Je bila izdelana 10 let nazaj? Okusi ljudi se spreminjajo. Zadnja stvar, ki si jo želite je da nekdo zapusti vašo spletno stran samo zaradi tega, ker je ta staromodna. Vsebine se ne bodo niti ogledali. Ne glede na logo, barvno tematiko ali karkoli drugega, uredite jo tako, da bo sledila najnovejšim trendom. Ljudje takoj opazijo, če je vaša spletna stran ažurirana in kot taka, v koraku s časom.
3. Vzdrževanje vaše spletne strani. Ali še vedno plačujete študentu 30 €/uro, zato da vam ta osvežuje spletno stran? Ali pa…ali ste sploh kdaj že osvežili vašo spletno stran? V obeh primerih je prenova nujna. Izberite ponudnika, ki vam omogoča, da brez dodatnih stroškov samostojno osvežujete spletno stran. Danes je to že tako enostavno, da pri tem ne potrebujete pomoči študenta in spet tako pomembno, da pri tem nujno potrebujete nasvet profesionalnega strokovnjaka. Tudi če se vam pokvari avto, ga ne boste zaupali dijaku srednje mehanične šole, temveč avtomehaniku z izkušnjami.
4. Kolikšna prenova pa je sploh potrebna in koliko to stane? Čeprav obstaja veliko ljudi, ki vam bo prenovo ponudilo za manj kot 500 €, bodite prepričani da so še novi na tem področju. Če mislite za prenovo nameniti majhen denar, bo posledično zaradi povečevanja potreb, potrebno nameniti denar za vsako novonastalo spremembo. In na koncu bo račun veliko večji kot npr. 1000 €.
5. Je vašo spletno stran mogoče najti v iskalnikih? Možno je, da vaše spletne strani sploh ni potrebno prenoviti, potrebovali pa bi pomoč pri optimizaciji spletne strani za iskalnike. Pogovorite se z osebo, ki je bila odgovorna za izdelavo vaše spletne strani. Če ta ne ve, kaj je optimizacija spletne strani za iskalnike, potem je ali za časom ali pa še ne pozna tega področja, zaradi neizkušenosti.
Zato, da bo vaša spletna stran najdena v iskalnikih, predlagam da na vašo spletno stran dodate blog. Poleg tega je v blog potrebno dodajati prispevke na redni bazi. Torej naj se bralci bloga stalno vračajo zaradi novih člankov. In seveda je tu še veliko dejavnikov, ki aktivno prispevajo k boljšemu izhodišču vaše spletne strani v iskalnikih.
6. Premislite – Ali res potrebujem novo spletno stran? Prepričajte se, da bo nova spletna stran učinkovita in funkcionalna, ter kot taka prinašala dobiček. Naj bo to prodaja artiklov ali storitev, pridobivanje novih potencialnih kupcev, registracija, itd. Vi izberite. Sami veste kaj želite. Postavite to tudi na spletno stran. Če je spletna stran nova, a ni zaznati večjih sprememb, potem se prenova kot taka ne izplača.
Ste se že odločili za novo spletno stran? Prepričajte se da:
1. Jo lahko vzdržujete in urejate sami ali s pomočjo vaših zaposlenih,
2. Vam prinaša dovolj dobička, da z njim vsaj pokrijete stroške,
3. Predstavlja vaš posel na profesionalen način.
4. Imate kvalitetno tehnično podporo, takrat ko jo najbolj potrebujete, in da
5. Vaš dizajn še vedno spominja na starega. Ko obiskovalci pridejo na vašo spletno stran je bolje da rečejo: “O, nov dizajn za to kar potrebujem”, kot pa: O, narobna spletna stran”.
In še na koncu…
Pri delu z našimi obstoječimi naročniki, se venomer trudim, da imajo na voljo tudi čimveč informacij, za katere vem da jih potrebujejo, a tega skoraj nikoli ne omenijo sami. Od viška informacij ni še nikoli nikogar bolela glava. Če ne drugega, lahko že vsaka napisana beseda, ki je povezana z vašim poslom prispeva, da spletno stran najde še več vaših potencialnih kupcev.
V primeru dodatnih vprašanj okoli izdelave ali prenove vaše spletne strani, nas lahko kontaktirate preko emaila info@spletnik.si ali preko telefona 080 33 39.

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.