Prepovedani elementi na spletni strani

Feb 5, 2013
Feb 5, 2013

Kljub temu, da se je znanje o spletnih straneh v zadnjih letih dvignilo na višji nivo, še vedno najdemo spletne strani, ki vsebujejo veliko prepovedanih elementov. Te obiskovalca hitro preženejo s strani, kljub morebitni dobri in zanimivi vsebini.

Vas zanima kaj ste naredili narobe?
404 – stran ne obstaja
Prepovedani elementi spletne straniNemalokrat se zgodi, da spletna stran vsebuje kakšno stran, ki ne obstaja. Ko kliknemo na povezavo, nas ta odnese na stran, kjer se nam prikaže sporočilo – 404 – strani ni mogoče najti. To pomeni, da je povezava zlomljena ali mrtva. Torej gre za stran, ki preprosto ne obstaja več. In če se to zgodi obiskovalcu, ki bi rad kupili vaš izdelek ali vam le poslal povpraševanje, ga bo ta stran sigurno odvrnila. Predvsem zato, ker bo dobil občutek, da ne veste kaj se na vaši strani dogaja, saj povezave niste odstranili. Zato je potrebno vsake toliko preveriti, raziskati vašo stran, če se kje skriva kakšna taka povezava na katero ste pozabili.
Spletna stran v flash-u
Spletne strani narejene v flashu so »out«. Predvsem zato, ker jih Google pajki ne marajo, kar vpliva na pozicije med naravnimi rezultati. Pa tudi zato, ker je moteče, če galerija beži pred nosom in se nam v ozadju menija vozi vaš ogromen logotip. Nekaj časa je veljalo, da je dobra spletna stran – lepa spletna stran, a danes temu ni več tako. Za spletno stran je pomembno, da jo imajo Google pajki radi, saj so oni tisti, ki bodo določili pozicijo vaše strani med naravnimi rezultati.
Glasba na vaši spletni strani
Kar postavite se v situacijo, v kateri ste sigurno že bili, ko na spletni strani ne morete ugasniti moteče glasbe. Jaz osebno spletno stran zapustim in je ne obiščem več. Sploh če brskam po spletu takrat, ko glasba lahko zmoti tudi mojo okolico. Roko na srce, nobene potrebe ni, da bi ob prebiranju vaše ponudbe v ozadju igral in pel vaš lokalni ansambel. Drugače je, če ste DJ in je obisk vaše spletne strani zaradi glasbenega doživetja…
Barvni tekst na strani
Si predstavljate, da bi vsak stavek na spletni stran imel drugačno barvo? Zmedlo bi vas. Res je, da gre trend v dobro tipografije, a ne pozabite, da je spletna stran namenjena vašim strankam in poslovnim partnerjem, zato ohranite zdravo mero estetike. Prav tako pa barvni tekst otežuje branje. In če ne moremo prebrati vašega email naslova, obstaja malo možnosti, da vam bomo povpraševanje poslali.
Pisano ozadje
Ozadje spletne strani mora biti čisto. Zakaj? Zato ker je bistvo strani vsebina, ki jo predstavljate. Zato se držite načela KISS – keep it simple stupid – enostavno – neumno, če prevedem.
Sicer pa, če potrebujete nasvet strokovnjaka, nas kontaktirajte! Mi vemo kaj je nujno in kaj prepovedano na spletni strani.
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.