Prihodnost e mail marketinga

Jan 21, 2014
Jan 21, 2014

Ker smo v novo leto že kar pogumno zakorakali, ne smemo pozabiti na vse bolj popularen in učinkovit e mail marketing tudi v novem letu. Za leto 2014 je kar nekaj napovedanih trendov na tem področju, ki sem jih uspela izbrskati za vas in nas. Poglejmo…

1. Avtomatična sporočila

prihodnost email marketingaVedno več podjetij se odloča, da svojim prejemnikom pošilja avtomatska sporočila. Tu govorimo predvsem o tistih sporočilih za rojstni dan, občasnih promocijah (sezonskih), o obveščanju o novostih na področju panoge, o dejavnostih na socialnih omrežjih… To si lahko privoščite predvsem pri tistih kampanjah, ki nimajo prevelike teže in vsebine. Torej sporočila, ki jih pošljete zgolj in le zaradi enega namena, oziroma sporočila, ki delujejo bolj kot obvestila.
Za tiste prave, sočne e novice si morate še vedno vzeti čas, zbrati pravo vsebino, slike, temo…

2. Prilagojene grafične predloge

Že nekaj časa smo na tem, da spletne pošte ne beremo več na stacionarnem ali prenosnem računalniku. Preplavila nas je odvisnost od pametnih telefonov in tablic. Zato je potrebno ta trend upoštevati tudi pri kreiranju e novic. Sama grafična predloga mora biti torej temu primerno prilagojena. Preden jo pošljete, jo testirajte, tako boste najhitreje vedeli kako se obnaša na različnih napravah. Lahko pa tudi najdete »responisive« templejt, ki vam bo vse skupaj olajšal.

3. Socialna omrežja (vsebina)

Socialna omrežja so tista, ki narekujejo tempo tudi e novicam, zaradi samih vsebin. Ravno vsebine so tiste, ki delajo socialna omrežja zanimiva, berljiva, sledljiva in obiskana. Zato morajo že e novice vsebovati tako vsebino, ki jo bodo vaši bralci delili na svojih omrežjih, taka, ki jo bodo z veseljem brali in vam ostali zvesti. Kot zelo dobre in berljive vsebine se obnesejo trendih, novosti, zanimivosti…
In če zopet potegnemo črto, lahko trdimo, da je vsebina še vedno kralj. Tudi v e novicah. Zato e novice načrtujte, si za njih vzemite čas!
Če pa ne veste kako se pošiljanja e novic lotit sami, se nam pridružite na “email marketing izobraževanju –basic” kjer boste zvedeli kako pridobiti bolj zveste kupce in potrojiti prodajo! Prijavite se tukaj.
Andreja Ogrinc
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.