Principi vstopne strani ki konvertira

Sep 1, 2013
Sep 1, 2013

Izdelava spletne strani, ki je optimizirana za konverzije je daleč od mačjega kašlja. Sploh v primeru, ko želite doseči zavidanja vredno stopnjo konverzije. Vstopna stran, ki konvertira, služi specifičnemu namenu: obiskovalca spodbudi, da opravi zastavljen poslovni cilj. Poslovni cilj vstopne strani je lahko nakup, prijava na demo produkt (kot lahko vidite, v slikovnem primeru spodaj, kjer smo izdelali vstopna stran za prijavo na naše demo Spletnik orodje), prenos kataloga/e-učbenika ali zbiranje kontaktnih podatkov uporabnikov za poznejšo obdelavo vaših tržnikov.
Obiskovalce spodbudite k tovrstnim dejanjem s pomočjo preverjenih oblikovnih in psiholoških principov, ki jih usmerjajo po vstopni strani do cilja in poskrbijo, da obiskovalec ne izgubi fokusa in “odjadra” drugam.
1. Kontrast
Uporaba kontrasta na vstopni strani je preprost način s katerim boste vaša glavna sporočila, ki so v obliki klica k akciji (call to action), ločili od ostale vsebine in na njih pritegnili fokus. Bolj ko bo klic k akciji izstopal (izrazit), bolj bo viden. V primeru spodaj lahko vidite, da smo klic k akciji ločili od ostale vsebine na vstopni strani tako, da smo ga “zapakirali” v oranžni element. Ločili smo ga od pretežno črno-sive vsebine na strani. Barva zagotovo vpliva na čustvena dojemanja obiskovalcev zato je potrebno barve prilagoditi vaši dejavnosti. Običajno boste želeli uporabiti tiste barve, ki spodbujajo pozitivne emocije v uporabnikih.
2. Raba slik
Pomemben del oblikovanja vstopne strani je uporaba slikovnih elementov. Slike lahko vzpostavijo močno emocionalno vez z obiskovalci. Zelo učinkovite so slike dojenčkov ali čednih ljudi, seveda pa morajo slike v prvi vrsti biti primerne za vaš posel. Če servisirate avtomobile, potem slika malčka zagotovo ne bo prva izbira na vaši vstopni strani. Prav tako je pomembno, da konstanto testirate primernosti vsebin. Ni nujno, da bo šolski primer deloval za vas. V primeru naše vstopne strani, ki je prikazana spodaj, smo “klasično” sliko izpustili, namesto te pa dodali drugačne elemente in sličice, ki so se skozi testiranje izkazali za bolj učinkovite.
3. Prazen prostor (white space) ustvarja fokus
Prazni prostor je praznina okoli pomembnega elementa. Elementom na vaši vstopni strani dajte prostor za “dihanje” in ustvarite pomirjujoč učinek – vaš klic k akciji bo na ta način bolj izrazit.
4. Preizkusi pred nakupom
Ste se kdaj ustavili ob promocijskem kotičku v veleblagovnici in preizkusili jed ali pijačo in jo nato tudi kupili? Tako imenovana “try before buy” metoda je je zelo razširjen princip za izražanje samozavesti podjetja, ki verjame v svoj produkt. Uporabnikom lahko tudi omogočite predogled ali omejeno uporabo produkta. Pomembno je, da za svoj produkt poiščete učinkovit in primeren način preizkusa. Kupec avtomobila, ne bo mogel konjička, pred nakupom, odpeljati domov za par dni in ga preizkušati. Lahko pa se na vstopni strani prijavi na testno vožnjo.
5. Dokaz uporabnosti
Tega lahko prikažete na različne načine. S pohodom družabnih medijev, je postalo deljenje in všečkanje vsebine zelo enostavno. Na vstopno stran si v nekaj minutah lahko namestite Facebook vtičnik, ki prikazuje koliko uporabnikov všečka vaš izdelek. Več napora pa zahteva pridobivanje bolj osebnih in pristnih pričevanja uporabnosti, ki pa se na dolgi rok zagotovo obrestujejo. Pridobite izjave zadovoljnih uporabnikov. Saj veste: dober glas, seže v deveto vas!
preizkusi spletnik brezplačno
 
Že razmišljate o izdelavi prodajno naravnane spletne ali vstopne strani? Prijavite se na brezplačni preizkus našega dovršenega in enostavnega orodja za uporabo Spletnik, in v hipu boste lahko ugotovili, zakaj nam izdelavo spletnih strani zaupa že preko 1000 zadovoljnih naročnikov.
Za vas sem pisal,
Damjan Avsec

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.