Razprodajte zaloge v spletni trgovini!

Nov 29, 2011
Nov 29, 2011

December je pred vrati, zima nas je že pošteno ohladila a prava vročica šele prihaja. Še malo in prevzela nas bo nakupovalna mrzlica. Mene je že, loteva se me čisto počasi… in kaj je tisto, s čimer boste vi v svoji spletni trgovini še povečali prodajo?

Malo sem raziskala kaj počnejo v tujini in našla zanimivost – ki se počasi uveljavlja tudi pri nas. To so namreč promocijski kuponi. Ali kuponi s popustom. Vseeno je kako jim rečemo, namen je vedno isti. Kuponi so namenjeni povečanju prodaje v spletni trgovini.
Kupon ima lahko svojo promocijsko kodo ali pa je sam po sebi koda, s katero pri nakupu v spletni trgovini dobite popust. Največ kuponov sem zasledila na socialnem omrežju Facebook, če lajkate stran, si prislužite 5% popusta pri nakupu v spletni trgovini. In lastniki Facebook strani tako ulovijo 2 muhi na en mah. Povečuje se jim število lajkov in s tem »zasledovalcev« na Facebook-u hkrati pa si povečajo možnost za povečanje prodaje v spletni trgovini. Če to ni enkratno.
Poleg Facebooka sem zasledila promocijske kupone tudi v različnih e-novicah, ki jih dobivam. Nekateri izmed njih so celo za fizično trgovino. Tudi e-pošta je odličen »brezplačen« kanal, preko katerega lahko svoje potencialne kupce razveselite s popustom in jih hkrati povabite na obisk vaše spletne trgovine ali Facebook strani.
Ker pa povsod naokoli še vedno najdemo tudi reklame v fizični obliki – letaki, oglas v časopisu, plakat na stebru avtobusne postaje… je tudi tu priložnost, da kupce povabite v svoj virtualni svet, kjer jih omejuje le hitrost internetne povezave J Tako še tiste zadnje, ki uspejo ujeti vaš tiskani oglas, povabite tja, kjer želite, da se prodaja poveča. To lahko storite tudi s QR kodo, ki je preplavila vse jambo in ostale plakate. Ste pozabili kaj je QR koda?
Da pa zajamete prav vse uporabnike interneta, ki jih vaš produkt ali storitev zanima, morate biti prisotni tudi na Google iskalniku. In danes ni to nič lažjega, vidni ste lahko že čez noč! Tam oglašujete za vse tiste, ki iščejo vašo ponudbo. In vi jim z Google oglaševanjem lahko pokažete pot do nakupa. V oglasu seveda lahko omenite kupon – in obisk vam je zagotovljen.
Seveda pa je bistvo internetne prodaje – spletna trgovina, ki je prodajno naravnana. Brez tega vam tudi dolge vrste pred vrati trgovine ne bodo omogočile povečane prodaje. Ne veste, če je vaša spletna trgovina dovolj dobra? Bi si želeli v novo leto stopiti z novo? Nič lažjega kot to!
Prednovoletni čas je idealen, da razprodate vse in začnete januarja z novo zalogo. In mi vam pri tem lahko pomagamo!
Pišite nam na info@spletnik.si ali pa nas pokličite 01 600 99 30 – vašega klica smo vedno veseli!
Srečno!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.