Se vam zdi prenova vaše spletne strani izguba časa oz zgrešena investicija?

Avg 12, 2008

Zaradi hitrega razvoja tehnologij na področju programske opreme, večina spletnih strani postane okornih in zastarelih, predvsem z vidika zamudnega urejanja ter seveda nekompatibilnosti z novejšo tehnologijo, ki vedno znova prihaja in se trudi biti prijaznejša do uporabnikov. Posledice se ponavadi pojavijo v obliki manjše funkcionalnosti in preglednosti spletne strani, temu ponavadi sledi drastičen padec obiska, saj gredo vaše potencialne stranke veliko raje h konkurenci, ki se trudi biti vedno korak pred vami. Tako je glavni namen spletne strani, in sicer biti učinkovito marketinško orodje za prodajo izdelkov ali storitev oz privabljati nove stranke in skrbeti za obstoječe, lahko kar za nekaj časa IZGUBLJEN!

Že eno samo leto od postavitve oz prenove vaše spletne strani, je lahko povsem dovolj dolgo obdobje, da se pojavijo problemi na katere prej niste niti pomisli in katere je potrebno takoj rešiti v kolikor želite obdržati korak s konkurenco. S takšnim tempom namreč kot se širi vaš posel oz trg na katerem delujete, s takšnim tempom se mora širiti in nadgrajevati tudi vaša spletna stran, ki predstavlja vaš posel na spletu. Dizajn spletne strani ponavadi dovoljuje le omejeno količino novih informacij zato ga je potrebno sproti prenavljati, da je spletna stran lahko bolj pregledna in učinkovita. Če ste se znašli v podobni dilemi boste verjetno resno razmišljali o najemu spletne ageincije oz o najemu spletnega oblikovalca, ki bo ustregel vašim potrebam po prenovi.
Prenova spletne strani se lahko izkaže za zelo drag “špas”, a že, če upravičite strošek prenove z večjim obiskom in posledično z višjo prodajo vaših storitev ali izdelkov, tu ni veliko prostora za premišljevanje. V večini primerov pa vendarle ne gre tako preprosto, saj so ravno stroški tisti, ki narekujejo ali bo neko podjetje šlo v tovrstno investicijo ali ne. Obstajajo sicer bližnjice, ki se lahko tako v stroškovnem smislu kot v smislu prenove močno približajo vašim optimalnim ciljem – to je prenova spletne strani z najnižjimi možnimi stroški.
Na primer, ste že poskusili delati s spletnim orodjem, ki omogoča sprotno urejanje (dodajanje tekstovnih in slikovnih vsebin) na vaši spletni strani? Ali ste morda pomislili, da bi posplošili imena sekcij v glavnih menijskih postavkah, tako, da vam nebi bilo potrebno spreminjati celotnega dizajna zaradi tega? S preprosto reorganizacijo lahko namreč hitro pridete do željenih sprememb.
Pomembno je, da skrbno premislite kako želite predstaviti vašo ponudbo. Ta mora biti predstavljena tako, da obiskovalec hitro dostopi do željenih informacij in da se lahko v vsakem trenutku brez nepotrebnega odvečnega klikanja vrne tja od koder je prišel ali še bolje, da stopi v kontakt z vami. V nekaterih primerih se ne boste mogli izogniti popolni prenovi spletne strani, a že samo, če boste pogosto razmišljali o tem kako bi izboljšali izgled in uporabnost le te, ste na pravi poti k končnemu cilju. Na žalost se najbolj pogosto učimo na lastnih napakah, katerim se pač ni moč popolnoma izogniti.
Večina stvari v našem življenju zastari oz niso več v »modi«. Ni pomembno koliko denarja ste porabili za zadnjo spletno stran oz kako dobro ste jo zasnovali, saj jo boste morali ščasoma zopet zamenjati oz prenoviti. Ni potrebno, da je prenova spletne strani tako imenovano umazano delo. Z vsako prenovo imate novo priložnost za udejanjanje novih zamisli na vaši spletni strani in jo s tem narediti bolj privlačno in učinkovito marketinško orodje. Torej namesto, da razmišljate o tem kakšne nevšečnosti  vse vaš še čakajo, začnite planirati prenovo vaše spletne strani že danes!
Pri Spletniku vam bomo z veseljem svetovali, kje in kako začeti s prenovo  ter na katere stvari je potrebno biti pozoren, da pri tem ne bo trpel potencial, ki se skriva v vašem poslu.
Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali telefona 080 33 39.

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.