SEO orodja, ki jih morate poznati!

Sep 24, 2011
Sep 24, 2011

Priznam, optimizacija strani mi je že pošteno zlezla pod kožo. In ker bi bilo za vaš uspeh na internetu to učinkovito tudi zhttps://spletnik.si/seo-optimizacija-spletnih-strani/a vas, vam bom na kratko in jedrnato predstavila nekaj glavnih, brezplačnih orodij, s katerimi si lahko veliko pomagate. Da tudi vam optimizacija vaše spletne strani zleze pod kožo.

Google Analytics: brezplačno orodje, ki vam ga ponuja Google. To je idealno orodje, s katerim lahko spremljate vse obiske, ki se zgodijo na vaši spletni strani. Orodje vam omogoča vpogled v to, koliko strani so obiskovalci pogledali, katere so si ogledali, koliko časa so bili na določeni strani, kje so spletno stran zapustili … in še mnogo več. Orodje vam torej pomaga, da zavoljo optimizacije spremljate iskanja, ključne besede in najbolj zanimivo vsebino, ki jo obiskovalci največ berejo.
Alexa: Alexa statistiko si lahko pripnete tudi na orodno vrstico in s tem omogočite, da boste videli v vsako spletno stran, ki jo boste obiskali. Alexa vam omogoča vpogled v 100.000 top spletnih strani na internetu. Predlagam, da sami pogledate, kaj vse vam Alexa ponuja in presenečeni boste. Med drugim lahko tudi primerjate svojo stran s stranjo konkurence, da vam ne bodo ušli.
KeyComplete: to je orodje, ki vam pomaga najti ključne besede, ki jih vaša konkurenca zakupuje za Google oglaševanje. Na ta način boste točno vedeli, kaj storiti in kako oblikovati strategijo, da jih prehitite. Na zelo eleganten način 🙂 seveda pa vam orodje ponuja tudi druge elemente …
SEOmoz vam ponuja zbirko orodij, s katerimi boste pri optimizaciji strani še bolj učinkoviti. Hkrati pa vam ponuja tudi možnost statistik, ki jih lahko ves čas spremljate preko interneta. In si jih po želji izvozite v Excel ali katero drugo datoteko. In jih seveda tudi natisnete. Statistike vam kažejo tako rezultate Google in Yahoo! iskalnika ter podatke, ki jih zajema Alexa. Torej vse na enem mestu. Brez spremljanja in merjenja ne gre, zato si le vzemite čas in raziščite SEOmoz.
SEOlogs – tudi tu najdete zajeten kup SEO orodji, ki vam bodo služili na poti do uspeha. Med njimi boste našli tudi SEO optimizator za spletno stran, raziskovalec zahtevnosti ključnih besed, analizator ključnih besed na spletni strani. Hkrati pa med njim najdete tudi Google orodja, ki vam omogočajo vpogled v oceno strani in ostala orodja, brez katerih vaša optimizacija strani ne bo uspešna. Z orodji na tej strani boste lahko preverili tudi starost domene, Alexa rezultate in veliko drugega.
Link Diagnosis – diagnoza povezav po slovensko. Gre za daleč najbolj popularno orodje, ki lastnikom spletne strani ali tistim, ki spletno stran optimizirajo, omogoča vpogled v povezave, ki jih izmenjujejo v okviru off-site optimizacije. Še več, z njim lahko spremljate, kaj in kje počne vaša konkurenca in ji brez problema sledite. Saj je vaš cilj, da jo prehitite. A ima eno pomanjkljivost, deluje le v brskalniku Mozilla Firefox. Pa vseeno, preizkusite ga!
Tako, dela imate polne roke. A kljub vsem mogočim orodjem se morate zavedati, da je optimizacija zapleten proces, ki od vas zahteva veliko strokovnega znanja in časa. Orodja so le pomoč, ki vam olajša spremljanje in dignastiociranje vaše spletne strani.
Vedno se lahko obrnete na nas, saj vemo, kako se zadevi streže. Ne verjamete? Poglejte na Google iskalnik, kje se nahaja naša spletna stran za ključno besedo »optimizacija strani« in presenečeni boste.
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.