Seo trendi v letu 2012

Mar 22, 2012
Mar 22, 2012

Vsak lastnik spletne strani si želi prvih mest med zadetki spletnih iskalnikov, zato se poslužuje različnih strategij za optimizacijo spletnih strani. Poglejmo si glavne trende za optimizacijo spletnih strani v letu 2012.

[youtube width=”600″ height=”335″]https://www.youtube.com/watch?v=I0qMOpzWuWU&list=UUTupDS-53l8-SG_hZUkP2EA&index=1&feature=plcp&noredirect=1[/youtube]

1. Uporaba socialnih medijev
Socialni mediji so vse do danes pridobivali na popularnosti in skoraj vsakdo ima svoj Twitter, Facebook ali Google+ profil. Vaša popularnost na teh straneh lahko pozitivno vpliva na SEO rezultate vaše spletne strani. SEO strategija mora vključevati vzpostavitev in negovanje vaše prisotnosti v družbenih omrežjih in konstantno interakcijo z vašim omrežjem. Vedno ustvarjajte relevantne in informativne vsebine, ki bodo pritegnile pozornost vaše socialne mreže, ta pa bo potem objavljala povezave do vaših vsebin.
2. Relevantne vsebine
Novi Googlovi algoritmi kot je npr. Panda, bodo še naprej določali pozicije spletnih strani med organskimi zadetki. Google bo raje imel strani z rednimi, relevantnimi in informativnimi prispevki, zato morajo lastniki spletnih strani ustvariti vsebine, ki bodo ustrezale tem kriterijem.
3. Iskanje na pametnih telefonih
Ker si čedalje več ljudi lasti pametni telefon, kot je npr, Iphone ali katerega z operacijskim sistemom Android, se bo mobilni marketing razširil in iskanje na spletnih iskalnikih ne bo več omejeno samo na namizne in prenosne računalnike. Preprost glasovni ukaz ali pritisk na gumb pametnega telefona bo sprožil iskanje, zato morajo lastniki spletnih strani misliti tudi na te iskalce in jim nuditi prilagojene vsebine.
4. Personalizirani rezultati iskanja
Spletni iskalniki bodo še naprej prilagajali rezultate iskanja lokaciji iskalca in informacijam, ki jih pridobijo iz socialnih medijev. To pomeni, da morajo spletne strani čim bolje odgovoriti na personalizirano iskanje, da bi se lahko nahajale na visokih pozicijah med zadetki.
5. Poudarek na optimizaciji stopnje konverzije
Spletna stran mora imeti tudi dobro stopnjo konverzije, kar pomeni, da mora obiskovalce konvertirati v kupce. Kot taka je bolj relevantna iskalni poizvedbi in ima boljše možnosti za visoke pozicije. Vedno vključite slike in videe, ki pritegnejo pozornost obiskovalca. Na ta način bodo vaši obiskovalci na vaši spletni strani preživeli več časa in se seznanili z vašo ponudbo.
Spletni iskalniki se bodo še naprej izboljševali ter konstantno spreminjali algoritme za določanje pozicije spletne strani med rezultati iskanja. Nihče ne ve, kaj bodo implementirali naslednjič, pomembno pa je, da je SEO izvajalec na tekočem z vsemi novostmi in vedno pripravljen na kreiranje zmagovalnih strategij za doseganje uspeha vaših SEO kampanj.
Lep pozdrav do prihodnjič,

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.