Si res želite »doma« izdelano spletno stran?

Nov 19, 2013
Nov 19, 2013

Večkrat sem že slišala, da se stranka ne odloči za našo ponudbo zato, ker jim bo stran skoraj “zastonj” naredil prijatelje, od sodelavca nečak, študent iz okolice in še bi lahko naštevala kdo vse danes že izdeluje spletne strani.
si res želite doma izdelano spletno stranIn kar jih prepriča je vedno cena. Pa je cena res vse, kar šteje na koncu? Ste res tako bogati, da lahko kupujete poceni?
Želim, da veste kaj se vam lahko zgodi, če se odločite za nizko cenovno izdelavo pri nekomu, ki spletne strani dela z levo roko.
1. Dizajn spletne strani
Res je, da dizajn ni ključnega pomena, a vseeno si ne morete privoščiti, da vam bom nekdo sestavil skupaj stran, ki bo zgledala tako kot da je zanjo porabil 10 minut pri seminarski nalogi v srednji šoli. Ali je da je narejena v word programu. Pomanjkljivost tistih, ki strani delajo sami in za hobi, je predvsem širina njihovega znanja. In to je prednost podjetja, ki živi in diha za splet, spremlja trende, se izobražuje…
2. Navigacija spletne strani
Uf, koliko je strani na katerih se nikakor ne znajdem. Ravno danes sem videla eno tako. Ni glavnega menija, ni kontaktnega obrazca, ne vem katere storitve sploh izvajajo. In to je stran, ki si jo je človek naredil sam. Človek, ki se drugače ukvarja s pravnim svetovanjem. In spet je tu prednost podjetij, ki se že dlje časa ukvarjajo z izdelavo strani. Vedo kaj mora stran vsebovati, kateri so glavni elementi…
3. Osnovna tehnična optimizacija
Kar najhitreje opazim, pri “doma” narejenih spletnih straneh, so največkrat malenkosti. A to so malenkosti, ki povedo veliko o tistemu, ki je stran naredil. Predvsem so to pravilno poimenovani URL naslovi, meta opisi, naslovi in podnaslovi strani… Tukaj lahko najhitreje ločimo med tistim, ki ve kaj dela in tisti, ki dela to bolj z levo roko.
4. Osveževanje spletne strani
In kar je največji problem je urejanje in osveževanje spletne strani. Tukaj se zatika najbolj. Zakaj? Zato, ker domači izdelovalec no poda potrebnega znanja o urejanju naročniku, ker mu ne da dostopnih podatkov in ker ga ni mogoče dobiti na telefon tudi po mesec, dva. Stran pa stoji tam, ne osvežena.
Velikokrat sem am zgodi, da nas pokliče kdo, ki mu je stran delal od soseda nečak, pa bi rad, da mu na spletni strani popravimo mail naslov ali dodamo sliko. Pa jim žal ne moremo pomagati. Vsaj enkrat na teden se najde nekdo, ki se mi potoži, da se mu izdelovalec ne javi že mesec in pol. A tudi tu smo mi nemočni. Saj ne poznamo tega orodja niti nimamo dostopa do administracije strani. Prav tako kot naročnik.
Zato previdno, ko se boste lotili izdelave spletne strani. Naj vas vodi dejstvo, da po ceni ni slabo, a da tudi ni nujno, da bo to to. Spletna stran je vaš obraz podjetja na spletu, vaša desna roka prodaje, zato ji le namenite nekaj ekstra denarja. In če boste postavili dobre temelje (dobro spletno stran), potem se vam bo investicija tudi povrnila. Sploh če boste delali na njej, se izobraževali in poslušali nasvete strokovnjakov.
Si predstavljate, da bi si sami popravili tiskalnik? Ali pa sami položili ploščice v kopalnici? Mislim, da vsi vemo kakšen bi bil rezultat. Naši strokovnjaki so imeli opravka že z več kot 1,000 spletnimi stranmi! Obrnite se na njih in pomagali vam bodo do boljše, prodajno naravnane spletne strani takoj!
Andreja Ogrinc
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.