Si želite obiskovalcev, ki se zanimajo za vašo ponudbo?

Sep 20, 2011
Sep 20, 2011

Če veste, kako vzpostaviti spletno prisotnost s kakovostno in profesionalno spletno stranjo, pa je v 2. fazi izgradnje vašega prodajnega kanala čas, da dobro razmislite o tem, kako na spletno stran čimprej privabiti tiste obiskovalce, ki se zanimajo za vaš produkt.

Načinov, kako na spletno stran privabiti kupce, je več. Zagotovo pa je najbolj učinkovit ta, da se pojavite med prvimi zadetki iskalnika Google.
Seveda vsi vemo, da tukaj govorimo predvsem o prvi strani, ki jo v povprečju obiskuje kar 80% vaših potencialnih kupcev.
Zadetki na strani z iskalnimi rezultati v Googlu se delijo na sponzorirane oz. plačljive rezultate, ki jih pridobite s pomočjo zakupa ključnih besed v sistemu Google Adwords in organske oz. neplačljive rezultate, do katerih pridete z optimizacijo spletne strani.
Razlika med organskimi zadetki in plačljivimi oglasi je v tem, da preko plačljivih oglasov lahko obisk na spletno stran pripeljete takoj, in sicer tudi za neomejeno število ključnih besed. Medtem ko bi se za prve organske pozicije morali truditi dlje časa. Vendar pa je to na daljši rok veliko ceneje in predvsem bolj učinkovito.
Kombinacija tako enega kot drugega načina je zadetek v polno!
Google oglaševanje oz. zakup ključnih besed, je pomembno, ker prvi večji obisk lahko pridobite že takoj po objavi nove spletne strani, ta pa je zaradi tega tudi takoj indeksirana (ni treba čakati tedne in tedne), poleg tega lahko ugotovite, po katerih ključnih besedah se vam izplača spletno stran oglaševati. Medtem ko z optimizacijo strani prav tako drastično lahko vplivate na cene na klik, ki se tako zaradi boljše uvrstitve v organskih rezultatih na dolgi rok nižajo zaradi boljše ocene kakovosti, ki vam jo podeli Google.
Za primerjavo kaj se zgodi, če se ne zavedate, kako pomembna je optimizacija strani, si na grafu lahko ogledate situacijo ko npr. želite povečevati obisk le in izključno z zakupom ključnih besed (PPC).

 
To na dolgi rok seveda ni logična izbira, saj se bodo cene na klik na Googlu tudi enkrat začele dvigovati, konkurenca bo vedno močnejša, oglase pa bo še vedno klikalo okoli 25% iskalcev v iskalniku Google.
Pri strategiji zakupa ključnih besed (PPC) in optimizaciji strani (SEO) pa bo situacija malo drugačna.

 
S kvalitetno in profesionalno, iskalnikom prijazno spletno stranjo boste seveda lažje konkurirali spletnim stranem, ki so po iskalnih algoritmih najbolj relevantne za iskalnike. Če npr. oglašujete na Googlu, prav zagotovo veste, katere ključne besede so tiste, po katerih se splača optimizirati stran. Z optimizacijo strani lahko vplivate na oceno kakovosti (Quality Score) in seveda pozicije v naravnih rezultatih, kar pomeni, da bodo na dolgi stroški tako optimizacije strani kot tudi oglaševanja na Googlu splahneli. Obisk se bo stalno večal, saj boste stalno na očeh vseh 100% iskalcev, ki bodo v trenutku, ko se boste nahajali tako v organskih kot tudi plačljivih oglasih, po ključni besedi ravno iskali produkt, ki ga ponujate.
Iz obeh virov skupaj boste torej na dolgi rok lahko drastično povečali število kvalificiranih obiskovalcev.
Paketi Spletnik Trojček vključujejo oba načina pridobivanja obiska preko iskalnika Google, lahko pa ju zakupite ločeno na naših spletnih straneh Povecajobisk.si in Optimizacija-strani.com.
Lep pozdrav!
 
Uroš Bogdanović
 
* Članek je bil objavljen tudi v Računalniških novicah.
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.