Spletna stran v letu 2013

Dec 21, 2012

Vsako leto se konča z napovedjo novega. In tako je tudi pri trendih za spletne strani. Tokrat vas bomo seznanili z nekaj najbolj ključnimi, ki bodo sigurno zaznamovali leto, ki prihaja. In ja, leto je spet naokoli 🙂
1.    Prilagodljiv dizajn spletne strani
Sam dizajn spletne strani je že prerasel v nekaj več, kot le postavitev logotipa, uskladitev barv in uporabo kontaktnega obrazca. Brskanje po spletu se je s stacionarnih in prenosnih računalnikov preselilo na pametne telefone in tablične računalnike. Zato je potrebno pri kreiranju novega dizajna to vestno upoštevati. Če bo sam dizajn spletne strani že v samem začetku upošteval vse te nove smernice, bo vaša spletna stran popolnoma vidna na vseh drugih napravah. In dober dizajner to ve.
Kakšne pa so dejanske velikosti na teh napravah:
Prilagodljiv dizajn
2.    Uporaba tipografije na spletni strani
Končno smo prišli na račun tisti, ki nam domišljija seže malo dlje. Na spletnih straneh so bomo vedno bolj lahko poigravali z različnimi fonti in jo tako naredili še bolj razgibano. Tipografija je svoje mesto že zasedla v letu 2012, leto 2013 pa ji napoveduje razcvet. Seveda ne smemo pozabit, da mora biti pisava berljiva, saj spletna stran še vedno prodaja. A lahko gremo malo čez rob, vsaj tam, kjer je font ne igra velike vloge.
Tipografija
3.    Vertikalno drsenje
Najbrž se vsem zdi logično, da je eno in edino drsenje po spletni strani vertikalno. Pa ni čisto tako. Nekatere strani so še vedno narejen izven standardnih okvirov. In če pomislimo, da tako stran obiščemo s katere druge naprave, vemo, da to ni uporabno. Torej, bodite pozorni, da se to ne bo zgodilo vaši spletni strani.
4.    Veliki gumbi
Če so do sedaj izstopali samo gumbi za »oddaj povpraševanje« ali »kontaktirajte nas« potem bomo v letu 2013 obkroženi z večjimi gumbi. Veliki gumbi so pomembni predvsem za mobilne spletne strani, saj olajšajo »tipkanje« uporabnikov, kar je naš namen. Glede na to, da vedno več časa preživimo na telefonih, preko njih naročamo in kupujemo, morajo biti mobilne spletne strani uporabniku prijazne. In veliki gumbi to omogočajo.

Gumbi spletnih strani

Se vam zdi da smo kaj pomembnega spustili? Veseli bomo vašega predloga. Če pa potrebujete nekoga za izdelavo spletne strani, nas kontaktirajte!
Andreja Ogrinc

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.