Spletno gostovanje: pasti in nevarnosti ali česa vam ponudniki ne povedo

Mar 28, 2006

Vsi proizvajalci ali ponudniki svoje oglase prezentirajo kot najboljše in z nadsposobnostmi in oh in sploh naj naj. Enako velja tudi na področju interneta, konkretno ponudnikov storitev spletnega gostovanja. Na široko obljubljajo, brez sramu in vas oddaljujejo od t.i. “drobnega tiska”. Zdi se da je ponudikov gostovanja kot gob po dežju in vsi vas hočejo kot svojega naročnika in zato bodo rekli skoraj vse. Ravno zato morate biti pozorni pri izbiri ponudnika za spletno gostovanje in se podrobno prepričati o njihovi ponudbi. pa pojdimo od začetka.

Brezplačen prostor na strežniku?
Res je, nekateri ponudniki za spletno gostovanje vam bodo ponudili 5Mb ali 10 Mb prostora na svojem strežniku, vendar skoraj vedno to vključuje določene omejitve. Prepričajte se katre so te omejitve in ali lahko na takšnem brezplačnem prostoru za spletno gostovanje dejansko gostujete svoje strani.
Neomejen prenos podatkov?
Kaj takega NE OBSTAJA. Vsak ponudnik za spletno gostovanje svoj strežnik gostuje pri nekem ponudniku internetne povezave in je vedno omejen s količino prometa. Torej kako lahko ponudijo več kot imajo sami na voljo? Ne morejo!
Ko ponudniki za spletno gostovanje rečejo da imate na voljo neomejeno količino prometa enostavno to pomeni, da so preračunali koliko v povprečju njihovi uporabniki uporabljajo in na podlagi teh podatkov govorijo o navidezni neomejenem prenosu, ker vedo koliko povprečen uproabnik porabi in vedo, da ne bodo prekoračili svoje omejitve. Poskusite vsakodnevno prenašati datoteko velikosti npr. 700Mb in isto povezavo posredujte svojim prijateljem. Kaj kmalu boste v svoj poštni nabiralnik dobili opozorilo ponudnika za spletno gostovanje o tem da “zlorabljate” njihovo storitev.
Podobni članki:
Cene spletnega gostovanja in DDV oz. na kaj moram biti pozoren pri izbiri ponudnika
Uporaba ponudnika za spletno gostovanje

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.