Tri v enem

Jan 4, 2011
Jan 4, 2011

Na koncu leta si vsi postavimo cilje za novo leto. In vaš letošnji cilj je sigurno povečanje prodaje tudi preko spletne strani. Vas zanima, kako lahko vplivate na prodajo? Zadeva je zelo preprosta, a od vas zahteva čas. Za začetek si preberite, kaj lahko storite sami, ali pa se za voljo dobrih rezultatov obrnite na spletne strokovnjake, kot smo mi.
Spletnik trojčekZa začetek je potrebno na spletni strani izboljšati vsebino. Če obiskovalci na vaši spletni strani nič ne kupijo ali se vsaj ne prijavijo na vaše e-novice, je nekaj narobe. Spletna stran ni uporabniku prijazna in ne vsebuje dovolj relevantne vsebine, ki bi ga motivirala. In posledično se ne zgodi nobena konverzija, kar je cilj vsake spletne strani ali spletne trgovine. Včasih odločilno vlogo odigra dizajn, še največkrat pa ustrezna vsebina. Če tega problema ne znate rešiti sami, se obrnite na naše odlične dizajnerje in pisce ustrezne vsebine za vašo spletno stran. Ustrezna vsebina ne pomeni le zadostno število informacij, ampak tudi motivacijsko vsebino. Vsebina je tista, ki odigra odločilno vlogo pri obiskovalcu vaše spletne strani.
Naslednji korak so pozicije na spletnih iskalnikih. Kot veste, je Google prevzel prevlado na slovenskem trgu, zato se osredotočite predvsem nanj. Če se ne pojavite na prvi strani, ali pa vsaj na začetku druge, je vaša spletna stran izgubljena. V tem primeru izgubite kar 66% obiska, ki ga na žalost pobere vaša konkurenca. Večina internetnih uporabnikov namreč obišče samo prvih 10 naravnih rezultatov, zato se potrudite, da se uvrstite na vrh tudi vi! V tem primeru vam svetujemo, da svoji spletni strani omogočite optimizacijo. Ravno optimizacija strani vam omogoči, da se bo vaša spletna stran pojavila višje, kot ste si kdaj koli želeli. Vendar morate biti na to pripravljeni. Lahko zadovoljite potrebe in želje še dodatnih 66 odstotkov ljudi?
Brez oglaševanja ni obiska. Si predstavljate, da odprete novo trgovino, a o tem nikogar ne obvestite? Prav tako je tudi z vašo spletno stranjo. Potrebno jo je oglaševati tam, kjer je zanjo največ prostora. Najbolj učinkovito je sigurno Google oglaševanje, ki spletni stran omogoča, da se oglašuje za interesente. Plačljivo internetno oglaševanje vam omogoča, da spletno stran izpostavite in stopite korak pred konkurenco. Le kdo si ne želi biti boljši? Poleg plačljivih oglasov pa spletno stran lahko promovirate tudi preko bloga in socialnih omrežij. Na voljo imate brezplačna orodja, ki vaši spletni strani pomagajo priti na vrh.
Za konec pa še najbolj ključna stvar. Na podlagi spletne strani lahko pridobite ogromno število kontaktov vaših sedanjih in bodočih stank. Preko prijave na e-novice lahko zakonito zbirate vse e-mail naslove, ki vam služijo kot baza kontaktov. Z e-mail marketingom jih lahko tedensko ali mesečno obveščate o vaših novostih in prodajnih akcijah.
Če se vam zdi strategija za uspeh prezahtevna, smo vam v ta namen v podjetu Spletnik pripravili tri storitve v enem paketu, tako imenovani Spletnik Trojček. Predlagam vam, da si pogledate predstavitveni video in pošljete povpraševanje. Za vse ostalo smo tukaj mi!
Vedno boste želi tisto, kar požanjete.
Srečno!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.