Unikatna vsebina na spletni strani in optimizacija strani

Feb 15, 2011
Feb 15, 2011

V videu boste spoznali tri strategije, s pomočjo katerih bo vsebina na vaši spletni strani postala unikatna. [youtube width=”600″ height=”352″]https://www.youtube.com/watch?v=FbYOwkh6y98[/youtube]

In še razlaga v tekstu …

Kakšna je strategija priprave unikatnih vsebin, ki bo vašo spletno stran visoko pozicionirala na iskalnikih kot je Google.
Pozicijo na Googlu določajo tako imenovani pajki. Pajki pa hočejo unikatno vsebino, saj smatrajo, da uporabniki nočemo gledati podvojitev vsebin in posledično podvojitve sankcionirajo z nizko uvrstitvijo. Pajki torej hočejo edinstveno vsebino in so izredno dobri pri prepoznavanju edinstvene vsebine – pri tem jih težko pretentamo.
Ozirajo se namreč na cel kup zadev:

  • navigacija,
  • stranske vsebine,
  • linki – gostota linkov,
  • unikatna vsebina,
  • noga,
  • gostota besed in še več.


Kako so se temu včasih ognili spammerji? 🙂

Unikatno vsebino so proizvajali s pomočjo prevajalskih sistemov. Zgolj prevedli so tekst iz angleščine v arabščino, iz arabščine v francoščino in francoščine nazaj v angleščino. Tako so dobili unikatno vsebino. Danes pajki tudi to dobro prepoznavajo.

Kaj pa iz stališča uporabniške izkušnje?

Hipotetično gledano. Zgodi se, da napišete članek ali blog in ga objavite. Potem pa na primer isti članek, z identično vsebino objavijo tudi na npr. 24 ur. Kateri link bo Google prikazal kot višje pozicioniran? Tistega, ki ima višji rang ter ugled domene, torej 24 ur.
Predstavila bom 3 strategije, kako do unikatnih vsebin?

  • Uredniška vsebina, to je na primer tale blog. To je če vi, vaši zaposleni ali najeti novinarji oziroma copywriterji napišejo vsebine, ki jih vi objavite. Ključna lastnost je to, da piše plačana oseba.
  • Računalniško sproducirana vsebina. To najdemo na primer na expedii, bing travlu, booking.com. Pri tem je potrebno biti izredno previden, saj imajo pajki lahko hitro zaznajo neunikatne vsebine.
  • Uporabniško sproducirana vsebina je najboljša, vendar najtežje dosegljiva. To je ko uporabniki pišejo in objavljajo o vas. Ni plačana, sicer bi bila uredniška. Najdemo jo naprimer na youtubu, wikipediji in ima zelo visok mrežni učinek.


Predlagam, da razmislite katera strategija je najboljša za vas in vaše podjetje.

Za manjše strani je najboljše imeti urednike. Če hočete biti veliki in zapolniti nišo je najboljša kombinacija 1 in 2 in počasi bo prišla tudi 3.

Lep pozdrav,
Helena Felc
Spletnik marketing

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.