Uporabljajte Google iskalnik kot pravi mojster!

Apr 7, 2014
Apr 7, 2014

Vsi znamo uporabljati Google iskalnik a le malo je takih, ki ga uporabljajo na bolj napreden način. Jaz to sigurno nisem, sem se pa tudi sama s pomočjo tega pisanja tega članka naučila še več!
“oznaka za citat”
Če iščete citat za rojstni dan ali pa le zato, da popestrite svoje e-novice, potem že pri svojem iskanju uporabite navedek oziroma oznako za citat.
– vezaj pred besedo
Vezaj pred besedo vam bo pomagal, da izločite tiste rezultate, ki jih ne želite.
Poglejmo primer: Iščete avto jugar pa ne želite, da vam med zadetki pokaže tudi žival jaguar. V tem primeru v Google iskalnik vtipkajte jaguar – žival

 
stran:spletnik.si
Če želite, da vam Google najde zadetke po točno določeni spletni strani, potem uporabite ključno besedo stran, ji dodajte dvopičje in naslov spletne strani po kateri želite iskati.

google iskanje

 
Dve periodi
Če želite iskati med dvema letnicama, razmerjema, datuma ali dvema merama, lahko uporabite dve pikici vmes.

 
 
Vse prijeme sem preizkusila tudi sama, tako, da delujejo. Res pa je, da smo zaradi slovenskega jezika pri določenih trikih omejeni. Pa vseeno, če boste kdaj brskali po tujih spletnih straneh (angleških), lahko uporabite še mnogo več možnosti, ki se nahajajo tukaj.
Sicer pa nam je na Google iskalniku pomembno to, da najdemo na prvi strani tisto po kar smo prišli. In če ponudbe iskalec ne bo našel, ne bo vedel, da obstajate. In ravno zato je del uspešnega spletnega nastopa zakup ključnih besed, ki vam pomaga do povečanega obiska. Če si želite več kvalitetnega obiska tudi vi, potem ne odlašajte in nas čim prej kontaktirajte!
Andreja Ogrinc
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.