Video: 12 sestavin vašega newslettra

Dec 14, 2011
Dec 14, 2011

Večina newsletterjev bo imela poleg teksta, naslov in glavo. Vendar v svoj newsletter lahko vključite še več elementov. V današnjem videu vam bo predstavljamo 12 različnih elementov, ki jih lahko vključite v svoj newsletter. Tako boste pridobili večji učinek na prejemnike.
[youtube width=”600″ height=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=9MgK4BZ_6yg[/youtube]
Glava newsletterja
Gre za design v podolgovati obliki nad e-pošto, ki običajno vsebuje ime newsletterja, grafiko (npr. logotip vašega podjetja), morda slogan ali podnaslov, ter informacijo o izdaji – datum in številka.
Nadnaslov
Gre za kratek stavek, ki služi kot uvod v newsletter ali uvod v del vašega newslettra. Vsekakor mora biti prepričljiv za bralce.
Kazalo
Ponavadi se pojavi na začetku ter na kratko predstavi vsebino oziroma seznamov člankov.
Naslov
Takoj za glavo pride naslov oziroma več naslovov, ki služijo identifikaciji vsakega članka. Gre za najbolj pomemben element v besedilu.
Povzetek
To je ena ali več vrstic med naslovom novice in tekstom članka. Gre za kratek povzetek članka, ki razširja naslov, vendar ne predstavi ključnih informacij, temveč še dodatno spodbudi bralca k nadaljnem branju. Podnaslovi razdelijo članke na manjše enote.
Tekst ali telo
Newsletterja je večji del besedila, vključno z naslovom in morebitnimi dekorativnimi elementi. To so članki ali zgolj en članek, ki tvori vsebino vašega newsletterja.
Citati
Pozornost bralcev lahko pritegnete tako, da izpostavite določene stavke znotraj newsletterja. Izpostavite jih lahko preprosto tako, da jih povečate. Bralci bodo posledično prebrali članek, saj jih bo zanimal kontakst citata, ugotovitve ali preprosto več informacij o zadevi.
Slike oziroma ilustracije
Newsletter lahko vsebuje fotografije, risbe in grafikone. Opis slike je fraza, stavek ali odstavek, ki opisuje vsebino ilustracije, fotografije ali grafikona. Napis ponavadi najdemo neposredno zgoraj, spodaj, ali na strani slike, ki jo opisujemo.
Avtorji članka
Poleg vsakega članka dodajte avtorja. Podpis avtorja se običajno pojavi med naslovom in začetkom vsebine. Lahko pa ga dodate tudi na konec članka.
Podpis
Podpis newsletterja navadno najdemo ob koncu newsletterja. Lahko je zgolj tekst ali pa je izdelan design. Vsebije ime avtorjev, zaposlenih, kontaktne informacije, logotip vašega podjetja itd.
Oglasni elementi
V nogo vašega newsletterja ali mogoče ob strani lahko vključite različne elemente, ki jih želite predstaviti svojim strankam, na primer imate e-priročnik, ali e-komplet, videe. Vključite grafične elemente, ki vključujejo povezavo do prenosa koristnih vsebin.
Vključite nov element ali veš v vaš newsletter in testirajte ali se obnese na vaši bazi.
Helena Felc
 

Večina newsletterjev bo imela poleg teksta, naslov in glavo. Vendar v svoj newsletter lahko vključite še več elementov. V današnjem videu vam bo predstavljamo 12 različnih elementov, ki jih lahko vključite v svoj newsletter. Tako boste pridobili večji učinek na prejemnike.

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.