[Video] Google Remarketing ali Ponovno trženje

Maj 28, 2013
Maj 28, 2013

Google Adwords Remarketing je eden od načinov oglaševanja preko Google prikaznega omrežja, kjer oglas prikazujemo izključno tistim uporabnikom interneta, ki so predhodno že obiskali vašo spletno stran in ki smo jih na ta način segmentirali v ciljno skupino. Pogoj zato je, da je uporabnik seznanjen s “politiko piškotkov” in da se lahko sam odloči ali ga lahko sledite ali ne.
Oglejte si video
[youtube width=”600″ height=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=8qrpWkdR7cQ[/youtube]
Skušajte torej implementirati vašo idejo tudi skozi oz. s pomočjo remarketing funkcionalnosti, ki jo lahko dokaj hitro in enostavno vključite v sklopu vaše oglasne kampanje na Googlu.
Za implementacijo je na spletno stran potrebno dodati delček kode, ki ga dobite v sklopu vašega Google Adwords uporabniškega računa, določiti remarketing segment (vsi, ki so prišli na prvo stran, vsi, ki so gledali čevlje s številko 35, vsi, ki so bili na kontaktni strani, vendar ga niso oddali itn.) in nato določiti še tematiko ali pa dodati posamzne strani, na katerih naj bi se obiskovalcem prikazoval vaš oglas.
Pri tem se zavedajte, da ste zaradi nove zakonodaje o piškotkih, na spletno stran primorani dodati plug-in, ki bo vsakega obiskovalca posebej vprašal, če se strinja s sledenjem.
Na ta način se bo zagotovo zmanjšalo število ljudi, ki jih boste z remarketingom ponovno pozivali na obisk vaše spletne strani, vendar pa bodo tisti, ki se bodo strinjali toliko bolj zainteresirani v vaš produkt. Stroškovno to pomeni, da bo stopnja konverzije iz obiskovalca v kupca zaradi tega še toliko večja! Vse ima torej svoje slabosti in prednosti.
Več o piškotkih si lahko preberete tukaj >>
Za več vprašanj o remarketingu in piškotkih, nas kontaktirajte.
Lep pozdrav!
Uroš Bogdanović

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.