[Video] Kaj spletna stran pove o vas?

Jul 2, 2013
Jul 2, 2013

Pri izdelavi spletne strani se morate nujno vprašati “kaj spletna stran sploh pove o vas?” O vašem podjetju, o vašem poslu oz., kako je vaš posel videti navzven. Pravijo, da obleka naredi človeka in enako je pri vašem poslu. Spletna stran je namreč tista, ki mora obiskovalcem v nekaj sekundah podati informacije o tem, kdo ste, kaj ponujate, kakšne so vaše cene in kako vas lahko obiskovalci kontaktirajo, če imajo kakšno vprašanje. Skratka vprašanje, ki si ga morate zastaviti. 
Za vas smo posneli video:
[youtube width=”600″ height=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=v0tti_TOvTs[/youtube]
Dejstvo je, da je spletna stran izložba vašega podjetja na internetu. Zato ni vseeno kako zgleda in kaj vsebuje. Spletna stran je torej odlično orodje, da svetovni javnosti poveste kdo ste in kaj počnete.
Kdo ste? Zavihek “o nas” je po navadi tisti, ki najbolj zgovorno opiše vas kot podjetje, vašo vizijo in vaše zaposlene. Če ne veste, je to ena izmed najbolj obiskanih podstrani v sklopu spletnih strani, zato je ne smete zanemariti!
Kako to naredimo? Na kratek in jedrnat način, z nekaj stavkih opišite naslednje alineje:

  • S čim se vaše podjetje ukvarja?
  • Kakšna je vaša vizija?
  • Kakšno je vaše poslanstvo?
  • Kdo so vaši zaposleni? Pri tej alineji lahko dodate tudi sliko vašega tima, da se boste obiskovalcu še bolj približali. Če boste delovali na bolj osebni ravni, vam bodo neznani lažje in hitreje zaupali.

Kaj ponujate? Ponudba vašega izdelka ali storitve mora bit prepričljiva, saj na tej točki lahko kupec stran hitro zapusti ali pa nadaljuje in pošlje povpraševanje. Zato naj predstavitev vsebuje:

  • Kratek opis
  • Dolg opis
  • Slike, video posnetke in katalog

Hkrati pa naj vam bo v podporo tudi blog, na katerem si lahko bolj radovedni obiskovalci preberejo še več o vaših izdelkih/storitvah. Poskušajte čim bolj izpostaviti glavne prednosti, ki jih vaš produkt vsebuje, saj mora vsak obiskovalec v čim krajšem času najti vsaj tri prednosti, zakaj bi v poplavi konkurence izbral vas. Zato na strani objavite tudi svoje reference, da si lahko pogledajo s kom sodelujete in kaj vse ste že naredili. In pri tem poskušajte biti čim bolj vizualni, slikoviti, saj boste tako hitreje prepričali obiskovalca. To da pod referencami najdejo članek dolg 250 besed o vaših uspehih, jih bo odvrnilo. Držite se pravila: kratko in jedrnato.
Cenik. Veliko naročnikov se sprašuje, če je prav ali narobe, da objavijo cenik na svoji strani. Pomislite, če ste kdaj stopili v trgovino, pa na izdelku ni bilo cene? Se bili kdaj pri frizerju pa na steni ni visel cenik  storitev? Ste pili kdaj kavo, ne da bi imeli na mizi malega cenika? Odločitev je vaša.
Kontakt. Nikoli in nikdar, ne pozabite na kontakt. Med kontakte štejemo tako tiste na prvi strani kot podstrani. Prav stran ali pa kar celo vsaka stran naj vsebuje kontaktni mail, telefon in viden kontaktni obrazec. Da vas lahko kontaktirajo vedno in povedo, na način, ki jim najbolj ustreza. Na podstrani kontakt pa dodajte tudi zemljevid, da bodo lažje našli vašo fizično lokacijo.
Dizajn strani. Dizajn strani naj bo v skladu z vašo grafično podobo, da vas bodo lažje povezali z njo. Tudi čez spletno stran povlečete rdečo nit vašega logotipa, njegovih barv in oblik. Tako bo spletna stran tudi postala del vašega nastopa v grafičnem smislu. Ko izdelujete spletno stran, imejte vedno v mislih, da je to vaša izložba. In ne pretiravajte, tako z vsebinami kot slikovnimi materiali. Poskrbite, da si vas bodo zapomnili, da se bodo na spletno stran vračali in ostali vaši kupci.
Izdelava spletne strani je projekt, ki vam zagotovo vzame veliko časa in načrtovanja. Prihranite dragoceni čas in izdelajte vrhunsko spletno stran pri nas! Naši strokovnjaki so na voljo, da vam svetujejo in pomagajo izdelati spletno stran, ki bo služila svojemu namenu. Kontaktirajte nas.
Andreja Ogrinc
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.