Video marketing – Še ena učinkovita pot do kupcev!

Nov 18, 2009
Nov 18, 2009

Video posnetke si na internetu dnevno ogleda ogromno število ljudi. Vse to kar gledate na Youtubu, Snotru, raznoraznih spletnih straneh ali pa si posnetke prenašate na vaš računalnik, predstavlja kar 60% celotnega podatkovnega prometa na spletu. To ni ravno zanemarljivo. Je pa tudi res, da se do teh posnetkov večinoma pride kar preko iskalnikov Google, Yahoo, Najdi.si, itd. Če jih imamo torej radi ljudje, jih imajo radi tudi iskalniki. Vendar, kako je to sedaj povezano z video marketingom? Ste že razmišljali o videu na vaši spletni strani? Kaj je sploh potrebno vedeti preden se podate v to?

Povprečni Youtube „potrošnik“ za ogled posameznega video posnetka porabi od 2,5 do 3 minute in vsega skupaj okoli 27 minut gledanja takšnih in drugačnih video posnetkov dnevno.
Če je pri gledanju videa pozornost povprečnega uporabnika omejena na 2 minuti in pol, potem naj bo vaš video dolg največ 2 minuti in pol.
Pravtako je pomembno, da so video posnetki zanimivi in da podajajo pravo informacijo. Ni potrebno biti preveč agresiven, kajti ljudje sovražijo tak tip komunikacije in se takoj postavijo v defenzivo. To je lahko ena prvih napak, ki se lahko zgodi. Podajte jim nekaj zanimivega, privlačnega, naj si ta video posnetek med seboj podajajo „iz roke v roko“, naj si ga zapomni čimveč ljudi.
Veliko uspešnih marketingarjev, ki so se dvignili tudi s pomočjo pisanja po blogih, sedaj koristi prednosti video marketinga. Namesto da napišejo članek, se raje kar posnamejo z video kamero ali mobilnim telefonom. Pristop je drznejši, a veliko bolj učinkovit. Raziskave pravijo, da si ljudje v naglici veliko bolj zapomnimo dvo in pol minutni avdio video zapis, kot pa da bi nekaj brali, kar bi nam vzelo še dodatnih 5 minut.
Kakorkoli, poanta današnjega članka je, da vas spomnim na pristop, ki je v našem okolju kar lepo zapostavljen. Dnevno preletim veliko novih in stari spletnih strani in verjemite mi, mislim da je podjetij, ki imajo na svoji spletni strani predstavitveni video, le za okoli 1 odstotek!
Kar pomeni, da boste v vaši dejavnosti, z vašim videom, še vedno eden redkih, če ne celo prvi.
Kako je to sedaj pomembno z vidika pridobivanja kupcev?
Glede na to, da sem omenil, kako radi imajo iskalniki video posnetke, sem s tem napeljeval na dejstvo, da se video posnetki objavljeni na Youtubu, Facebooku in njim podobnih portalih, zelo zelo dobro uvrščajo v Googlu. Če torej prodajate mize in vaše videe vestno poimenujete z vašimi ključnimi besedami, potem se ni za bati, da boste tudi na tak način enkrat dosegli 1. stran v iskalnikih. Ker je video marketing še nekako v povojih (za naše razmere), je tako kot v oglaševanju na Googlu tudi tam še veliko manevrskega prostora.
Razmislite torej o tem, da bi na vašo spletno stran dodali video posnetek vaše proizvodnje, trgovine, prodajne ekipe ali pa reklamo s katero želite vašemu potencialnemu kupcu rešiti problem oz. mu zadovoljiti potrebo po nekem izdelku ali storitvi. Tega lahko objavite na Youtube in na vaši spletni strani objavite samo povezavo ali pa ga v celoti postavite na vaš strežnik. Kakorkoli že, zavedajte se da je tudi predstavitveni video vašega podjetja lahko odličen kanal do vaših potencialnih kupcev, ki vas bodo iskali na tak način.
Oglejte si video za našo referenco in našega naročnika podjetja Zara d.o.o., ki smo ga posneli pred kratkim in nam podajte vaše mnenje.
Oglej si video >>
Kako dodati video na spletno stran pa si lahko ogledajte v Spletnik vodiču Dodajanje videa na spletno stran
Veliko uspeha!
Uroš Bogdanović

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.