Video na vaši spletni strani kot se šika!

Maj 19, 2011
Maj 19, 2011

Video marketing postaja obvezni del vsake spletne strani, tako kot je pred časom postal kvadratek za prijavo na e-novice. Video vsebine so za naše spletne strani postale že stalnica, sedaj pa omogočamo tudi vam, da video z našo pomočjo posnamete in objavite na vaši spletni strani. Med vrsticami: gre za moj najljubši produkt?
Da pa boste video marketing lažje razumeli, bomo danes pogledali nekaj možnosti, kako video narediti marketinško privlačen.
Kako…? video vsebine
Največ ogledov in zanimanja beležimo ravno pri tistih video vsebinah, kjer razlagamo, kako se kaj naredi ali deluje. Ljudje si ogledujejo video vsebine tudi zato, da se kaj novega naučijo, kaj koristnega izvejo. Če je vaš video poučen in zabaven hkrati, boste dosegli največ publike in video bo zadostil svojemu namenu.
Zgodbice imajo svojo moč
S pripovedovanjem vsebine skozi kratke in zabavne zgodbice boste gledalca prepričali, da video pogleda do konca, tudi če ga sama vsebina mogoče ni pritegnila. Med predvajanjem videa poizkusite vsebino prikazati tudi grafično, rišite na tablo, pokažite z rokami, naredite video interaktiven!
Optimizaciji prijazen video
V naslov videa vključite ključne besede, saj so tam najbolj primerne. Z naslovom videa vas bodo pajki hitro zaznali in video prepoznali kot relevantno vsebino na vaši spletni. Do danes smo namreč že dobro naučili, da je vsebina kraljica spletne strani, ki odlično nahrani iskalne pajke.
Obnovite videno
Kot smo omenili zgoraj, je vsebina izredno pomembna. Glede na to, da video skriva ogromno vsebine, to izkoristite in napišete obnovo videnega. Premišljeno uporabite ključne besede, ki so pomemebne za vaše naravne pozicije in pajkom bo zadoščeno. Da pa se vas bodo gledalci sigurno zapomnili, na samem začetku videa objavite URL vaše spletne strani in ga po možnosti tako na začetku kot na koncu omenite v video predstavitvi. Če bo nekdo 4-krat videl ali slišal vaš naslov spletne strani, ni kaj, da si ga ne bi zapomnil. Saj veste, enkrat ni nobenkrat. ?
Naj video postane viden
Za vsak video lahko napišete več mini obnov, ki jih nato skupaj s povezavo do videa razpršite povsod. Mislim predvsem tja, kamor seže neskončnost interneta. Objavite video na blog, Facebook, Twitter, forum, portal … naj ga videjo vsi vaši potencialni kupci, ki bi jih vsebina znala zanimati. Poleg tega, da objavite povezavo do videa, s članki in vsebino skrbite tudi za del off-site optimizacije, ki vpliva na višanje pozicij v isklanikih in obstoj doseženih. Pri tekstovnih objavah pa seveda nikoli ne pozabite na smiselno in učinkovito uporabo ključnih besed.
Če pa vam za vse to in še več zmanjkuje časa, naša Videomania.si vam ponuja vse to. Na enem mestu!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.