Video: Nujni elementi spletnega mesta – 2. zlato pravilo

Maj 22, 2012
Maj 22, 2012

Vse preveč administratorjev se osredotoča le na izgled in uporabnost spletnega mesta, pozabijo pa na oba preostala vidika, obisk in navezovanje stika z strankami. Kljub temu vam v videu predstavljamo, kateri so tisti nujni elemnti, ki jih mora uspešna spletna stran vsebovati.
[youtube width=”600″ height=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=XUS6z2oJXl8[/youtube]
S finančnega vidika se porabi večina budgeta za izdelavo spletne strani ali spletne trgovine, kar je zmotno. Spet smo pri zgodbi o lepem spletnem mestu brez obiska, kjer je zmanjkalo denarja za oglaševanje in navezovanja stika z našimi obiskovalci, ki so na spletnem mestu izvedli neko aktivnost. O tem bom več govoril v  naslednjem, 3. zlatem pravilu.
Roko na srce, veliko spletnih strani nima elementov, s pomočjo katerih bi lastnik spletnega mesta čisto legalno pridobival podatke o svojih  strankah. Te pogosto pogrešam in naj jih nekaj naštejem.
To so:
1. Telefonska številka in e-naslov za dodatne informacije, povpraševanje ali naročila
Dogaja se, da se moramo na mnogih spletnih straneh za kontakte pošteno potruditi in predvsem prevečkrat klikniti, da pridemo do kontaktnih informacij. Naj spomnim obstaja pravilo treh klikov, kar pomeni, da mora iskalec priti do rešitve v največ treh klikih.
Svetujem vam, da Telefonska številka in e-naslov izpostavite že v glavi (headerju) spletnega mesta – to vam ne bo zameril nihče, kvečjemu boste naredili uslugo, tako vam, kot stranki.
2. E-mail naslov
Predstavite vašo domeno ( torej www naslov) tudi v vašem v svojem e-mailu in se tako predstavite povsod, tudi na vizitkah, avtomobilskih nalepkah. Naprimer:
info@moja-domena.si , janez.novak@moja-domena.com ali moje-podjetje@moja-domena.eu. Tako boste promovirali sebe in ne gmail ali siol ter podobne.
3. Prijava na e–novice
Zakonodaja v Sloveniji je na področju nelegalnega pridobivanja osebnih podatkov zelo stroga. Ravno zato je obrazec za prijavo na e-novice zelo učinkovito orodje za legalno pridobivanje            e-mailov (saj tako avtomatsko dobite dovoljenje prejemnika vaših e-novic).
Stranki dajte nekaj v zameno,(običajno naj bi to bile novosti in koristni nasveti) na ta način bo imela  stranka motivacijo, da vam pusti svoj e-mail.
4. Obrazec za povpraševanje
Tisti, ki ga morda še niste uspeli namestiti na prvo stran vašega spletnega mesta, ne odlašajte.
Obstajajo ljudje, ki zelo radi pokličejo  in se jim ne ljubi pisati povpraševanj, kaj šele čakati na odgovore le teh. Poznamo pa tudi ljudi, ki pa zelo radi napišejo povpraševanje. Dajte jim možnost da vam pišejo, kaj naročijo ali samo povprašujejo, sploh če gre za iskanja v poznih večernih urah.
Ste vedeli, da so spletna mesta z obrazcem za povpraševanje na  prvi strani, za kar 80 odstotkov uspešnejša za kar od tistih, ki imajo obrazec skrit na podstrani kontakt– tako posledično tudi skrajšate nakupno pot sami stranki.
5. Obrazec za oddajo naročila artikla ali storitve
Tu ne bom izgubljal besed. Če kaj prodajate je, (logično), dobro imeti tudi obrazec za naročilo, da ljudje lahko artikel ali storitev tudi naročijo.
6. Vtičnki za socialne medije
Socialni mediji so zelo dober medijski prostor, kjer informacije potekajo bolj sproščeno in ne ozko usmerjeno. Na strani je smiselno imeti vtičnik, ki jasno pove, kje se vas še lahko spremlja. Pri tej ideji je cilj :pridobivanje fanov oziroma oboževalcev  ali zasledovalcev. Dobro je če ste vsaj dvakrat na teden prisotni na socialnem mediju, da ažurno odgovarjate na morebitna vprašanja..
7. Priročniki ali katalogi s koristnimi nasveti
Če imate naprimer, Kozmetični salon ali če  ste prodajalec kozmetike pripravite priročnik z naslovom: 10 skrivnosti lepe kože.
Čez čas se bo v vaši bazi nahajalo vse več kontaktov strank, ki si želijo vaših koristnih nasvetov, saj ste strokovnjak na svojem področju.
Toliko na kratko o nujnih elementih spletnega mesta.
Lepo vas pozdravljam in vam želim uspešno lovljenje strank v vaše mreže.
Laris Žurga
1. ZLATO PRAVILO – OBISK SPLETNEGA MESTA

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.