Video: Obisk spletnega mesta – Prvo zlato pravilo

Apr 17, 2012
Apr 17, 2012

Živimo v času, ki zelo hiti in pogostokrat se zalotimo,da nimamo časa niti za sebe, kaj šele za naše spletno mesto. Radi bi vam na preprost način razložili na kaj morate biti pozorni preden se odločite za spletno stran ali spletno trgovino in kateri vidiki so pomembni, če to že imamo.
[youtube width=”600″ height=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=M763U0oWHDs[/youtube]
Najprej si poglejmo PRVO Zlato pravilo – to je: OBISK SPLETNEGA MESTA
Velikokrat na zagotavljanje obiska samega spletnega mesta pozabljamo. Dejstvo je, da nam najlepša spletna stran ali najlepša spletna trgovina na svetu nič ne pomaga, če nihče ne ve zanjo. Ali povedano po domače, je to enako, kot da bi odprli trgovski center v Kočevskem Rogu, do njega pa ne bi speljali cest in čakali, da bodo stranke drle iz vseh koncev in krajev. Spomnil bi vas na nekaj prijemov, ki so osnovni in zelo pomembni.
Poznamo brezplačne in plačljive mehanizme pridobivanja obiska na spletno mesto.
Brezplačni so na primer od ust do ust, oglaševanje v brezplačnih oglasnikih, preko e-maila oziroma  e-novic, ter seveda preko socialnih medijev kot so Facebook, Twitter in podobno.
Plačljivi pa so radio, televizija, časopisje, Facebook in Google oglaševanje in še bi lahko naštevali.
Na tem mestu bi izpostavil oglaševanje na Googlu. Kakor vemo, gre tu za zakup ključnih besed in oglasov. To oglaševanje je eno izmed najbolj efektivnih in najcenejših plačljivih oglaševanj.
Vsak obiskovalec gre čez dva tako imenovana filtra. Namreč, ko nekdo v iskalnik Google vpiše ključno besedo, ki je za vas relevantna in med vsemi rezultati klikne na vaš oglas, pomeni, da je to kvalificiran obiskovalec ali potencialna stranka, ki išče vaše storitve ali artikle.
Če zakupujete preveč splošne besede, vas to lahko drago stane, zato vam priporočam  ogled spletne  strani www.povecajobisk.si, kjer si boste lahko tudi sami lahko izračunali ali je to finančno smotrno za vas.
Velika večina ljudi, ki obiskuje Google, si pogleda le prvo stran iskalnika in tu primerja ponudnike. Ravno zato se je dobro izpostaviti vsem, ki potrebujejo vaše artikle ali storitve.  Iz mojih izkušenj v trženju te vrste produkta pošteno povem, da tovrstno oglaševaje s pomočjo AdWords- ov ni za vsakogar oziroma branžo.
Pred oglaševanjem se posvetujte s strokovnjaki (preverite Googlove certifikate izvajalcev), saj vas v večini primerov  lahko brezplačno informirajo o tem, ali je to oglaševanje primerno za vas oziroma za vašo branžo.
Laris Žurga

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.