[Video] Sestavni deli kontaktnih obrazcev

Jan 7, 2014
Jan 7, 2014

Kontaktni obrazec je eden izmed najbolj pomembnih elementov na spletni strani. Pomislite: s kontaktnim obrazcem dobite podatke, ki jih sicer obiskovalec spletne strani ne bi pustil. S pomočjo podatkov vnesenih v kontaktni obrazec lahko tudi preverite resnost zainteresirane stranke. Kontaktni obrazec je tudi vaš direktni komunikacijski kanal s stranko preko katerega vas lahko kontaktira v času izven uradnih ur, na enostaven način (brez odpiranja e-pošte). Ne nazadnje, pa kontaktni obrazec vašemu poslu utrdi kredibilnost: neresna, sumljiva podjetja, se običajno na spletu želijo izogniti direktnemu stiku in pustijo zgolj kak “info” e-poštni naslov.
Oglejte si video:

Najpomembnejši element spletne strani pa ima določene zakonitosti, da lahko deluje maksimalno učinkovito: v vašem primeru, zajeti čimveč kvalitetnih kontaktov.
Lega – poskrbite za to, da bo kontaktni obrazec viden takoj ob vstopi na spletno stran.
Dolžina – razmislite o podatkih, ki jih želite pridobiti preko obrazca, ki so za vas koristni in hkrati ne povzročajo nelagodja potencialnim strankam, ko jih oddajajo.
Izjava o zasebnosti – veliko ljudi s težavo poda svoje osebne podatke. Poskrbite za to, da jim zagotovite, da ti ne bodo zlorabljeni.
Gumb s privlačnim sporočilom (call to action) -“igrajte” se z različnimi sporočili na gumbu kontaktnega obrazca. Če vam posel dopušča, bodite izvirni ali duhoviti. Skratka, pritegnite pozornost!
Za več vprašanj o izdelavi spletne strani, ki prodaja nas kontaktirajte ali preizkusite naše orodje za izdelavo spletne strani BREZPLAČNO.
Za vas sem pisal,
Damjan Avsec
 
 

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.