[Video] Sestavni deli kontaktnih obrazcev

Jan 7, 2014
Jan 7, 2014

Kontaktni obrazec je eden izmed najbolj pomembnih elementov na spletni strani. Pomislite: s kontaktnim obrazcem dobite podatke, ki jih sicer obiskovalec spletne strani ne bi pustil. S pomočjo podatkov vnesenih v kontaktni obrazec lahko tudi preverite resnost zainteresirane stranke. Kontaktni obrazec je tudi vaš direktni komunikacijski kanal s stranko preko katerega vas lahko kontaktira v času izven uradnih ur, na enostaven način (brez odpiranja e-pošte). Ne nazadnje, pa kontaktni obrazec vašemu poslu utrdi kredibilnost: neresna, sumljiva podjetja, se običajno na spletu želijo izogniti direktnemu stiku in pustijo zgolj kak “info” e-poštni naslov.
Oglejte si video:


Najpomembnejši element spletne strani pa ima določene zakonitosti, da lahko deluje maksimalno učinkovito: v vašem primeru, zajeti čimveč kvalitetnih kontaktov.
Lega – poskrbite za to, da bo kontaktni obrazec viden takoj ob vstopi na spletno stran.
Dolžina – razmislite o podatkih, ki jih želite pridobiti preko obrazca, ki so za vas koristni in hkrati ne povzročajo nelagodja potencialnim strankam, ko jih oddajajo.
Izjava o zasebnosti – veliko ljudi s težavo poda svoje osebne podatke. Poskrbite za to, da jim zagotovite, da ti ne bodo zlorabljeni.
Gumb s privlačnim sporočilom (call to action) -“igrajte” se z različnimi sporočili na gumbu kontaktnega obrazca. Če vam posel dopušča, bodite izvirni ali duhoviti. Skratka, pritegnite pozornost!
Za več vprašanj o izdelavi spletne strani, ki prodaja nas kontaktirajte ali preizkusite naše orodje za izdelavo spletne strani BREZPLAČNO.
Za vas sem pisal,
Damjan Avsec
 
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.