Video: Spletna stran v trendu

Maj 29, 2012
Maj 29, 2012

Današnji video govori o trendih. Pa ne o modnih (te sem za letos že preučila), o spletnih. O trendih, ki bodo v letošnjem letu zaznamovali spletne strani. Oglejte si video in ostanite v koraku s časom.
[youtube width=”600″ height=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=nkatauyUNt4[/youtube]
Poglejmo:
– Velik logotip
Dolgo je veljalo pravilo, da velik logotip ne paše na spletno stran. Danes se je mišljenje spremenilo in logotip dobiva na vrednosti. sploh če je logotip lep in oblikovno dovršen! Poleg prepoznavnosti z njim, gradite tudi na brendingu, brez katerega v času poplave konkurence ne gre.
– Ročno narisan dizjan spletne strani
Grafično oblikovanje se je že kar nekaj let nazaj preselilo v elektronsko obliko. A tudi tu gre trend korak nazaj, kjer nam dopušča svobodo risanja po p raznem papirju. Delček ali celoto zamisli na papirju prenesite na spletno stran, in lahko se boste pohvalili, da je vaša spletne stran v trendu. Pa še izstopala bo. Seveda ne smete pozabiti, da bo še vedno prodajno naravnana!
– Razločni slogi pisave
Enako kot smo opustili ročno narisan dizajn se je zgodilo s pisavo. Okvirli smo jo in ne dopustili niti kanček ustvarjalnosti. Sedaj je tudi te dobe konec! Poigrajte se z različnimi pisavami in velikostmi črk, ustvarite unikatnost vaše spletne strani. pazite, da bo še vedno berljiva, ostalo pa prepustite domišljiji.
– Prevelike slike
Tudi za prevelike slike je spet prišel čas. Če se ponovim, slika pove več kot 1000 besed, zato le pogumno. Še vedno naj bo del vašega konteksta, a lahko malo pretiravate, se poigrate. Kar pa je najbolj zabavno pri slikah, vedno jih lahko menjate (če vam spletna stran to omogoča), tako imate spet ogromno manevrskega prostora za različno komunikacijo s strankami oz. obiskovalci vaše spletne strani .
Za danes smo končali. Pustite domišljiji prosto pot, a še vedno ohranite zakonitosti, ki spletno stran naredijo prodajno.
Lep pozdrav do naslednjič, z vami sem bila Andreja.

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.