Video: Mobilni marketing je naslednja "velika stvar"

Jul 3, 2012
Jul 3, 2012

Razširjenost pametnih mobilnih telefonov je presegla vsa pričakovanja, zato ni nič nenavadnega, da se tudi spletni marketing vse bolj prilagaja mobilnim napravam. Oglejte si nekaj koristnih nasvetov za vstop na področje mobilnega marketinga.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ucOSMqis-iQ[/youtube]
Trenutno je na svetu v uporabi več kot štiri milijarde telefonov, od tega skoraj dve milijardi pametnih telefonov in to število iz dneva v dan močno narašča. Že na podlagi te informacije lahko potrdimo, da je prihodnost marketinga trdno v rokah mobilnih telefonov. Vendar se večina podjetij še vedno ni prilagodila novemu trendu, ste med njimi tudi vi?
Najprej se morate posvetiti svoji spletni strani. Najmanj kar lahko naredite je, da je vaša spletna stran napisana v programskem jeziku, ki omogoča hitro nalaganje strani in je kompatibilen s pametnimi telefoni. Tukaj priporočamo predvsem uporabo HTML programskega jezika, odsvetujemo pa uporabo Falsh-a. Lahko pa se odločite in naredite različico spletne strani, ki je prilagojena mobilnim telefonom. Ta naj bo čim bolj preprosta, z majhnim številom slik in le najbolj potrebno vsebino.
Marketing brez uporabe socialnih medijev si dandanes težko predstavljamo, vendar bo potrebno tudi način komunikacije s »fani« prilagoditi mobilnim standardom. Vsebine naj bodo kratke in jedernate, uporabnike naj spodbudijo za akcijo, poleg tega pa uporabljajte več slikovnega in video materiala.
Razmisliti boste morali tudi o izdelavi aplikacij za pametne telefone. Do sedaj so uporabniki telefonov ustvarili že več milijard prenosov aplikacij, kar nakazuje ogromen potencial le teh. Uporabniki aplikacij stremijo k eni od  treh vrednot: zabavi, vrednosti ali informiranosti. Torej, izdelajte mobilno aplikacijo, ki bo popestrila uporabnikov vsakdan.
Trenutno sta za pametne telefone najbolj uporabljana operacijski sistem Android in operacijski sistem za Iphone. Prilagodite izdelavo spletne strani, mobilnih aplikacij ter drugih produktov in storitev obema sistemoma. Bila bi velika škoda, če bi zaradi površnosti ali neizobraženosti izgubili velik delež potencialnih uporabnikov.
Pri tako hitro razvijajočem trgu, je potrebno dobro slediti spremembam in novim trendom. Najbolje si je ogledati s čim se ukvarja vaša konkurenca in na podlagi izsledkov bo načrtovanje vaših storitev in produktov močno olajšano. Recimo, da se večina vaših konkurentov odloča za izdelavo mobilne aplikacije, ki skrbi za zabavno in ne informativno ali uporabno vrednost. To sigurno ni zgolj naključje, verjetno je v ozadju kakšna analiza, ki potrjuje, da se omenjeni trg najbolje odziva na zabavne aplikacije. Torej je smiselno, da tudi vi izdelate aplikacijo, ki uporabnikom nudi zabavno vrednost.
Pripravite vaše podjetje za naslednjo »veliko stvar«.

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.