Vstavljanje zemljevida Najdi.si na vašo spletno stran

Avg 19, 2009
Avg 19, 2009

Čeprav lahko vašo storitev opravljate izključno na daljavo, se je vaša stranka gotovo kdaj hotela ustaviti tudi v vaših poslovnih prostorih. In če slučajno ta oseba ne pozna naslova, stvar lahko postane zelo zapletena. Danes na vsakem spletnem mestu najdemo podstran, kjer imamo kontaktne podatke in seveda nepogrešljivi kontaktni obrazec. Pod kontaktnimi podatki, poleg imena podjetja in kontaktnih telefonskih številk, najdemo tudi naslov. Danes na spletu najdemo več orodij, kamor lahko vpišemo naslov in nam lokacijo prikaže na zemljevidu.
Zakaj ne bi zemljevida prikazali kar na vaši spletni strani?
Screenshot-256
Kot sem že omenil lahko lokacijo najdemo na več mestih na spletu. Najbolj pogosti ponudniki te storitve so Google Maps, Najdi.si in Telefonski imenik Slovenije. Katerega ponudnika boste uporabili, je vaša odločitev, saj se po zahtevnosti uporabe ne razlikujejo. Poleg tega ponavadi na vašo spletno stran vgradite sliko zemljevida, kar pomeni, da potrebujete le »screenshot«, potem ko imate lokacijo že prikazano na zemljevidu.
Namenskost vgraditve zemljevida na vašo spletno stran je že sama po sebi umevna, ima še dodatno korist. Ponavadi je kontaktni obrazec raztegnjen čez celotno širino strani, medtem ko zasedejo kontaktni podatki zgolj tretjino širine strani. Prazen prostor na desni strani lahko elegantno zapolnite prav z zemljevidom, kjer je prikazana lokacija sedeža vašega podjetja oz. vaših poslovnih prostorov. Če boste dodajali zemljevid kot sliko, seveda ne smete sliki dodati povezave na spletno stran kjer ste sliko dobili, da si uporabnik lahko lokacijo podrobneje ogleda. Na nekaterih spletnih mestih pa lahko dobite tudi HTML kodo, s katero zemljevid na vašo spletno stran kar vgradite, tako da si uporabnik zemljevid lahko poljubno poveča ali pomanjša.
Skratka danes sem vam razkril še en nepogrešljiv del vaše spletne strani.
Oglejte si vodič Dodajanje zemljevida na spletno stran

Veliko uspeha vam želim!
Žiga Macedoni, Urednik spletnih strani
Si želite ogledati še več video in tekstovnih vodičev?
Želite sistem Spletnik preizkusiti BREZPLAČNO?

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.