Vstopna stran po meri Google AdWords

Apr 22, 2013
Apr 22, 2013

Kvalitetna vstopna stran je lahko prav tisti oglaševalski element, ki dober Google AdWords oglas spremeni v izjemnega. Visoka ocena oglasa (po angleško Quality Score) pričara nasmeh in vlije ponos vsakemu upravitelju Google oglasov.  Vstopne strani optimizirane za Google AdWordsPripravil sem nekaj smernic, ki vam bodo v pomoč pri izdelavi vstopnih strani vaših AdWords oglasov.
1.      Vzpostavite cilje

Prvi korak pri izdelavi kvalitetnih vstopnih strani je ta, da vzpostavite marketing cilje. Želite povečati prodajo, pridobiti nove kontakte, nove registracije ali razširiti e-poštni seznam? Ko imate cilje razdelane je smotrno pregledati konkurenco. Morda pa pravi pri njih dobite kakšno idejo za izboljšavo vaše pristajalne strani.
2.      Ocenite ciljni trg
Trg, ki ga ciljate z oglaševanjem mora biti natančno razdelan. razmislite o demografiji, interesih, lokaciji ciljnega trga.
3.      Ocenite pot obiskovalcev
Nagovorna sporočila ločite. Skupino obiskovalcev, ki pride na spletno stran preko Google AdWords kampanj nagovarjajte drugače, kot tiste, ki na vaši spletni strani pristanejo preko družabnih omrežji e-poštne kampanje. Digitalna pot vaših obiskovalcev naj bo jasno razdelana.
4.      Če je mogoče, ustvarite oglasni skupini specifične vstopne strani
V popolnem svetu ima vsaka oglasna skupina svojo vstopno stran. Kmalu za tem, se zbudimo v realnosti in ugotovimo, da nimamo ne časa ne denarja, da bi si privoščili takšna početja. V takem primeru svetujem, da poizkusite dati od sebe čim več! Pričnite z eno vstopno stranjo na oglasno kampanjo in ko boste imeli čas, izdelajte novo vstopno stran. Postopoma poskrbite, da bo vsaka oglasna skupina imela edinstveno vstopno stran.
5.      Ne usmerjajte prometa na domačo stran

Ljudje smo po naravi bolj lene sorte. Verjetno si lahko predstavljate, da brez lenobe ne bi bilo napredka 🙂 Več ovir ko nekomu postavimo do cilja, manjša je verjetnost, da bo cilj dosežen.Če preslikamo v marketinški žargon: obiskovalce usmerite na tisto stran, ki je optimizirana za želeni cilj. Možnost konverzij bo večja, kadar bo konverzijska pot krajša.

6.      Optimizirajte vstopne strani za nabiranje konverzij
Stran mora biti pregledna in enostavna za prebrati. Podatki na strani naj bodo zgolj tisti, ki obiskovalce zanimajo. Do cilja (konverzije) ponudite več različnih poti. V primeru, ko nabirate kontaktne podatke, sprašujte samo po tistih najnujnejših. Popolna biografija obiskovalcev vam zagotovo ne služi najbolje. Vstopna stran naj bo avtentična. Obiskovalec ne sme dobiti občutka prevare. Pozivi k dejanju morajo biti jasni. Zaupanje obiskovalcev povečate tako, da tudi vi izpostavite vaše kontaktne podatke.
7.     Testirajte neprestano
Ne pozabite: vaša vstopna stran je običajno zadnja faza v konverzijskem lijaku. Problem je  v tem,  da nimate ravno veliko maneverskega prostora za poizkušanje različnih prodajnih prijemov tako, kot bi zagotovo poizkusil izurjen prodajalec. Rešitev je v testiranju. Z metodo A-B testiranja preverite katera vstopna stran je v praksi najučinkovitejša. Spreminjajte po eno spremenljivko na vstopni strani, in kmalu boste ugotovili katera kombinacija elementov je zmagovalna.
8.      Izognite se pogostim napakam med testiranjem
Pomembno! Testiranje se mora odvijati določeno obdobje, da lahko govorite o veljavnih rezultatih. Ne ustavite testnih namer po samo enem opravljenem testu. Ostanite potrpežljivi in zberite čim več podatkov kot jih zmorete, preden razglasite zmagovalno vstopno stran.
9.      Dovolite obiskovalcem, da vsebino delijo

Pri širjenju dobrega glasu ne rabite biti sami. Dober glas seže v deveto vas. Ste se vprašali kako? Zadovoljni kupci. Vaša naloga je, da jim omogočite deljenje njihove izkušnje. Omogočite deljenje vsebin s pomočjo gumbov za deljenje na družabnih omrežjih.

Izdelava odličnih vstopnih strani ni mačji kašelj. Vsak posel zagovarja specifičen trg in težko je pripraviti niz “univerzalnih” napotkov, ki bodo primerni za vse.

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.