YouTube in AdWords za video oglase

Jan 27, 2015
Jan 27, 2015

Ko je govor o oglaševanju se YouTube kanal enači s televizijskim kanalom. Je učinkovit pri širjenju zavedanja oz. pri razvoju blagovne znamke. Vsebina in obiskovalci YouTubea rastejo zelo hitro. Kanal uporablja preko 800 milijonov edinstvenih uporabnikov. Zaradi takega obsega ga oglaševalci težko zanemarimo.
S pomočjo ključnih besed, ciljanja po interesih, temah in demografskih podatkih lahko televizijski tip oglasa na YouTube, upravljamo tako, kakor upravljamo klasične iskalne in prikazne kampanje z Google AdWords. Oglaševanje, kjer se video učinek spoji z znanostjo spletnega oglaševanja. YouTube še vedno ostaja “engagement” kanal: gledalci so čustveno vpleteni med tem, ko gledajo video vsebine. Te pa lahko oglaševalci upravljamo skozi AdWords sistem na podoben način, kot upravljamo tekstovne in slikovne kampanje.

Zakaj je YouTube oglaševanje uporabna oglaševalska strategija?

1. Doseg
Youtube ima preko 800 milijonov edinstvenih obiskovalcev na mesec. Pospešuje družabno vpletenost skozi razne formate oglasov. Video oglasi na YouTube so bolj učinkoviti kot na televiziji, ker so ciljani. Poleg tega pa v povprečju oglasi dvignejo obisk na vaši spletni strani za 20%. Kampanja na YouTube je bistveno cenejša, kot oglaševalska akcija na televiziji.
2. Ciljanje
Ciljno publiko (gledalce oglasov) lahko ciljate glede na njihovo lokacijo, demografske podatke, teme, interese in umestitve na prikaznem omrežju ter na YouTube kanalih.
3. Nadzor nad stroški
Plačate samo takrat, ko nekdo pogleda vaš oglas. Prav tako proračun določite sami. Oglase pa lahko ustavite ali pavzirate.
YouTube omogoča večje število oglaševalskih formatov. Nekaj od teh prikazujemo v grafikah spodaj. Ti so predvsem primerni za našo regijo:
oglasni formati na YouTube
YouTube oglaševanje je zelo zmogljivo pri gradnji blagovne znamke in tudi resen tekmec klasičnemu, televizijskemu oglaševanju. Vas zanima oglaševanje na YouTube kanalu? Stopite v stik z našimi strokovnjaki in pomagali vam bodo načrtovati učinkovito video kampanjo.
Za vas sem pisal,
Damjan Avsec

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.