Z Youtube videom poskrbite, da kupec dlje časa ostane na vaši strani

Dec 1, 2015
Dec 1, 2015

Več časa ko potencialne stranke preživijo na vaši spletni strani ali trgovini, bolj pozitivne asociacije ima z vašo blagovno znamko. Te pozitivne asociacije spodbujajo kredibilnost in olajšajo pot do nakupa. Povprečen čas ogleda strani je 26,1 sekunde. To je premalo časa, da bi bili dobro izpostavljeni vaši blagovni znamki, kaj šele da se pretvorijo v nakup.
Vendar, če lahko svojim strankam ponudite nekaj posebnega, boste povečali čas ogleda vaše spletne strani. Vas zanima kako to dosežete?
Ena izmed rešitev je Youtube video na vaši spletni strani oziroma trgovini.
Obiskovalci pridejo na vašo spletno stran z razlogom, da pridobijo koristno informacijo. Želijo biti obveščeni, se zabavati ali čutiti neko povezanost z vašim podjetjem. To je poglavitni razlog, da jim te vsebine priskrbite. Z videom jih boste zagotovo zaposlili in informirali.

Kako naj izgleda oz. katere elemente naj ima vaš video?

  • izpostavljena blagovna znamka
  • izpostavljen produkt ali storitev
  • naj ne bo daljši od 1 min
  • prijetna melodija
  • klic k akciji. Tukaj imate možnost da naredite povezave iz videov ali pa preprosto nagovarjate vaše obiskovalce naj opravijo nakup.

Ko boste imeli pripravljen mamljiv video, ga uporabite v sklopu Google oglaševanja. Zato sem že prej omenila naj video ne bo dolg saj gledalci hitro izgubijo fokus. V članku Prednosti oglaševanja na Youtube kanalu si preberite več o tem kako poteka samo oglaševanje.
Predlog je da, če še nimate narejenega videa, da to storite čim prej in si s tem zagotovite kvaliteten obisk na spletni strani in tako bodo obiskovalci ostali dlje časa na vaši spletni strani.
To da ostane dlje na spletni strani pa vpliva tudi na kvaliteto spletne strani, ki jo določi Google. Boljšo kot imate oceno kakovosti, boljše organske umestitve boste imeli ter cenejše oglaševanje.
V primeru, da bi želeli izvedeti še več informacij o Youtube oglaševanju, nam pišite preko kontaktnega obrazca, info@spletnik.si, nas pokličite na 080 33 39.
Urška Ujc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.