Zakaj bi tudi vi posneli video?

Feb 29, 2012
Feb 29, 2012

Razlogov je seveda več, a glavni je ta, da slika včasih pove več kot 1000 besed. In v videu lahko uporabite oboje in poveste vse z 2000 besedami.

Izdelava videaVideo vsebine so postale del našega vsakdana, pa še zabavne so. No, vsaj nekatere. In če izhajam iz sebe, si hitreje najdem čas, da pogledam video vodič, kot da bi prebrala dolg članek na želeno temo. In ker je vedno pametno izhajati sebe, pomislite kaj bi storili vi. In to storite za svoje stranke.
Video lahko posnamete z digitalno kamero, tako, da izgovor, da nimate profesionalne kamere ne pride v poštev. Si sploh lahko predstavljate, da je bil slovenski film Izlet posnet le z digitalno kamero in v 14 dneh? Torej tudi čas ne sme biti ovira. Namesto, da za e-novice napišete članek, raje na izbrano temo posnemite video. Pa še zabavno bo.  Video lahko popestrite s slikovnimi vložki ali v ozadju uporabite tablo, kjer boste lahko še kaj narisali.
Razlogov za video je veliko, tem pa še več. Poglejmo nekaj prevladujočih:
–    Predstavitev spletne strani
Nič lažjega kot to! Posnamete lahko delovno okolje, ljudi in s kakšnim poleg slike naredite tudi intervju. Kratek in jedrnat. Ljudje bodo tako videli tudi obraze tistih, ki se ponavadi skrivajo za e pošto ali za telefonsko slušalko. Objavite ga lahko na vseh kanalih in naredite ogromno za vašo prepoznavnost.
–    Promocija izdelka
Reklame na televiziji so vedno bile in vedno bojo učinkovite, sploh za tiste, ki se jim ne morejo upreti. Predstavite svoj izdelek na zabaven in preprost način, tako, da bo v očeh gledalca izpadel zanimiv, preprost za uporabo pa še potrebo po njem ustvarite. Uspeh zagotovljen, kakšen kupec več pa tudi!
–    Izobraževanje naročnikov
Se vam zgodi, da vas večkrat kličejo naročniki, ki imajo podobna vprašanja? Delo si lahko olajšate tako, da za njih posnamete video vodiče in jih napotite na povezavo, kjer je video mogoče videti. Verjemite, da bodo pozdravili to idejo. Hkrati pa se bodo sami naučili nekaj novega. primer video vodiča za urejanje spletne strani poglejte tu: https://spletnik.si/tutoriali/urejanje_vsebine_1.html
–    Pomoč sodelavcem
Na enak način in iz istega razloga, lahko posnamete video tudi za vaše zaposlene, ali za tiste, ki bodo to postali. Dolge ure skupnega uvajanja lahko na tak način spremenite v kratko in zabavno učenje potrebnega znanja.
–    Nadomestilo članka v e-novicah
Za spremembo in svežino v e-novicah objavite video. Video z novim  izdelkom ali intervju z vodilnimi v vašem podjetju ali na vaše področju. Uf, kako bodo bralci uživali, ko bodo lahko le gledali in poslušali!
Kje video objaviti?
–    Spletna stran
–    Blog
–    Forum
–    Facebook stran
–    Twitter (povezava do videa)
–    E-novice
–    Youtube
–    Vimeo
–    Flicker
–    Dailymotion…
Če pa vam res ni do tega, da bi sami posneli video, pokličite nas. Do danes smo posneli že toliko različnih video vsebin, da vam poleg izvedbe nudimo tudi svetovanje. V celoti torej lahko nalogo zaupate nam.
Več info najdete na http://videomania.si/izdelava-spletnega-videa.html
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.