Zakaj imeti aktiven profil na Google +

Jul 31, 2012
Jul 31, 2012

Google + je že nekaj časa z nami, a je še vedno med nami kar nekaj takih, ki ne razumemo ali poznamo prednosti, ki jih Google + ponuja.
Poglejmo prednosti z vidika podjetja.
1.    Višje pozicije med naravnimi rezultati vaše spletne strani
Google naj bi stranem, označenim s + 1 omogočil višje pozicije med naravnimi rezultati. Oziroma naj bi temu primerno prilagodil svoj algoritem. Ki ga poznajo samo oni. Zato je pametno svoje spletne strani označiti z gumbom + 1, saj nam na dolgi rok lahko izredno koristit. Hkrati pa nam olajša iskanja, saj se nam bodo te strani pojavile višje med naravnimi rezultati, ko jih bomo iskali. In nam ne potrebno klikniti na plačljiv oglas, ali brskati po prvi strani.
2.    Vsebina na omrežju Google + ima večjo vrednost
Na podlagi raziskav člankov, objavljenih na socialnih omrežjih, so rezultati pokazali, da so obiskovalci, ki so članek prebrali na Google + omrežju, ostali dlje na spletni strani. Torej lahko sklepamo, da te vsebine tretirajo bolj resno. Saj gre konec koncev tudi za bolj »resno« omrežje, ki nima predznaka »družabno«.
3.    Google plus je prijaznejši za vaš posel
Google + kljub vsem svojim lastnostim ni socialno omrežje. In zato je toliko bolj primerno za vaše podjetje, saj vemo, da so ostala socialna omrežja namenjena predvsem druženj in zabavi. In če imate bolj specifičen posel, potem je Google + idealen za vas , vaš posel in vašo spletno stran.
4.    Google + je enostaven za uporabo
Google + vam omogoča, da svoje prijatelje in poslovne partnerje razvrstite v »kroge«.  Kar pomeni, da lahko vse ljudi segmentirate po sklopih in vsakemu od njih omogočite dostop do vsebine, ki jih najbolj zanima. Tako kot pri pošiljanju e-novic; določeno vsebino pošljete tistemu, ki je zanj zanimiva. In tako res obveščate samo tiste, ki jih vsebina zanima.
Google + nam ponuja še veliko, zato mu le dajte priložnost, da se vam predstavi v svoji najboljši luči.
Še več informacij pa najdete na zanimivi infografiki.
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.