Zakaj je dobro uporabljati avtoresponderje za vaš spletni marketing?

Avg 19, 2008

Glede na to, da verjetno že kar nekaj časa uporabljate internet, ste zagotovo kdaj prejeli e-mail sporočilo, poslano kot »avto-responder«, čeprav se tega verjetno niti niste dobro zavedali.
Verjetno je bil čisto enostaven, kot tisti znani med-pisarniški odgovor, v katerem vam prejemnik sporoča, da je »trenutno odsoten«, Da, to je avtoresponder.

Bolj običajno kot ta »trenutno odsoten« odgovor, je avtoresponder, ki ga uporabljamo kot marketinško orodje – zelo pomembno marketinško orodje!
Če prodajate po spletu, ali to želite, so tukaj razlogi, zakaj so avtoresponderji nujni, da bi maksimzirali, kar lahko dosežete kot spletni marketingar.
Raba avtoresponderjev je predvsem eden od najboljših načinov za avtomacijo vašega posla, katerega učinkovitost lahko s tem tudi povečate..
To se zgodi, ko predhodno napišete sleherno sporočilo in vnaprej programirate urnik, kdaj naj sporočilo gre ven. Lahko jih nastavite tako, da gredo ven na določeno število dni, vsak teden, enkrat na mesec, karkoli je ustrezno. Sporočil lahko napišete, kolikor hočete, in ta bodo šla ven avtomatično, lahko tudi teden za tednom ali celo leta!
In ni vam jih potrebno spreminjati, razen če hočete. Se zavedate koliko časa vam to prihrani samo pri odgovarjanju na e-maile? Ali bi sploh lahko opravljali še kaj drugega, če bi morali venomer odgovarjati vašim morebitnim kupcem ali celo obstoječim strankam?
Če gradite posel in če še nimate veliko obiskovalcev, ki bi povpraševali po informacijah, se najbrž sprašujete, čemu vam bo potem avtoresponder.
Ne glede na to, koliko obiskovalcev imate v tem trenutku, enostavno MORATE delati na pridobivanju  novih strank kolikor je to možno. Kaj lahko ponudite svojim obiskovalcem? Veliko je načinov, kako lahko to dosežete. Pomembno pa je, da si priskrbite dovolj močno vzpodbudo, da bodo obiskovalci voljni dati ime in e-mail naslov, tako da lahko VI začnete graditi seznam e-mailov vaših potencialnih in obstoječih strank, enega najbolj pomembnih ciljev za kateregakoli lastnika posla.
Ko začne ta seznam rasti, bo postal eden od vaših njabolj pomembnih pridobitev.Ta rast pomeni tudi , da ne boste hoteli porabiti ves dan v odgovarjanju na posamezna povpraševanja o vašem poslu in ponudbi. Tu vstopijo avtoresponderji.
Pomagajo vam, da takoj odgovorite vašim morebitnim strankam in zgradite dolgoročne odnose, ki spremenijo morebitne kupce v resnične. Na ta način vam avtoresponderji prihranijo čas in naložbo, kar je zelo koristno.
Večina AR sistemov vam omogoča občasno »oddajanje« sporočil vsem vašim seznamom, ko imate novice ali posebno ponudbo, s katero bi jih radi seznanili. In to vas ne bo dodatno stalo!
Dejstvo je, da je raba avtoresponderjev eno od najbolj zaželenih orodij vseh uspešnih spletnih marketingarjev.
Če za svojo spletno stran uporabljate Spletnikovo orodje, si avtorsponder lahko ustvarite v nekaj minutah. Pri tem vam je lahko v pomoč tudi nekaj navodil.
Če o rabi avtomatskega odzivanja v vašem spletnem marketingu potrebujete dodaten nasvet nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, preko e-maila info@spletnik.si, preko telefona 080 33 39, ali si prenesite E-priročnik: „Od ideje do učinkovite spletne strani, ki prodaja!

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.