Zakaj so smešni videi tako popularni

Avg 5, 2008

Kratki video posnetki, ki povzročajo takojšen smeh, postajajo vse bolj in bolj popularni na internetu. Ljudje ustvarjajo lastne posnetke, ki jih nato preko raznih medijev prenašajo na internet in potem si drugi prenašajo te videoposnetke na svoj računalnik. Zakaj so ti posnetki tako popularni? Kaj je tako atraktivnega na njih? Ali je to mogoče nova “zgodba o uspehu” na internetu? 

Današnje življenje je stresno. V preteklosti je bil stres povezan samo z delom, sedaj pa že tudi z družino. Glede na to koliko ločitev se zgodi pri nas, se to seveda mora odraziti tudi v celotni družbi. Dodajte še strahotne novice iz sveta in Slovenije, ki jih vsakodnevno poslušamo. Potem je za razumeti, zakaj kdaj pa kdaj želimo zbežati iz realnega sveta. No, smešni videi so ravnoprav za to.
Radost odvzame bolečino. Humor usmeri misli stran od bolečine. Saj veste da je smeh najboljše zdravilo.
V službi, ko je ozračje mizerno in je poleg tega še zelo veliko dela, lahko že samo en videoposnetek ustvari odlično atmosfero. Ko boste posnetek pokazali tudi ostalim, se bo med vami ustvarila nevidna vez. Nadaljevanje bo veliko lažje. Za trenutek bo namreč ekipa ušla realnosti, torej temu kar se dogaja okoli njih.
Večina smešnih video posnetkov je brezplačna. Ni vam potrebno plačevati, da si jih ogledujete. Zahvaljujoč zelo dobrim internetnim povezavam jih imamo takorekoč stalno na voljo. Najbolj znano spletno mesto kjer si lahko ogledamo večino teh videov je Youtube.com. Še pred časom smo razne šale in vice brali, sedaj pa si smešne stvari ogledujemo kar iz našega realnega življenja.
Vse to je razlog za smeh in beg iz realnosti. To pa je tisto kar vsake toliko časa potrebujemo prav vsi. In seveda, samo en video je dovolj…vse drugo bo že preveč, kajti treba je tudi delati.

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.