Zakaj stranke kupujejo v vaši spletni trgovini!

Apr 14, 2014
Apr 14, 2014

Postalo je jasno, da se nakupne navade strank spreminjajo. Pomembno je razumeti, kako stranke razmišljajo in kako zbirajo informacije pred nakupom. Zaradi enostavnosti, dostopnosti in zaradi količine informacij je splet najbolj logično mesto za iskanje takšnih informacij. Stranke preko spleta iščejo informacije o izdelku, ki si ga ogledujejo v trgovini. Zanima jih, kaj drugi kupci mislijo o tem izdelku in kakšno izkušnjo imajo z izdelkom, ki so ga kupili. Ta način še posebej pride do izraza pri izdelkih, ki so dražji in imajo daljši prodajni proces.
Stranke se bodo prej odločile za blagovno znamko in produkte, ki ponujajo več informacij, fotografij in video vsebin. Kupcu bo Izdelek, ki ga je preko socialnega omrežja priporočil ali všečkal njegov prijatelj, avtomatsko bolj všeč kot konkurenčni. Svetujemo, da si omogočite in spodbujate komentarje, saj se izdelki s pozitivnimi komentarji bolj prodajajo.
Nakupne navade v ZDA so drugačne, kakršne imamo v EU, so pa jasni pokazatelji trenda. Pri nas so številke nižje in se stranke še vedno ne odločajo za spletni nakup iz določenih razlogov. Verjemite, da se hitro bliža čas, ko bodo številke, ki so nam jih pripravili kolegi iz BigCommerce, postale tudi naša realnost. Na to kaže že samo porast števila spletnih trgovin v Sloveniji za 200 % v letu 2013, v primerjavi z letom 2012.
Najbolj pomembno je, da razumete in spoznate vašo stranko. Ko ugotovite njihove potrebe, težave, želje in cilje, lahko planirate učinkovito spletno trgovino za reševanje teh potreb. Oglejte si rezultate raziskave, ki vam bodo pomagali pri razumevanju psihologije in trendov spletnega nakupovanja, v spodnji infografiki:
 
Vam je všeč infografika?
Odločili smo se, da popestrimo našo sporočilnost. S pomočjo slik in kratkih (statističnih) sporočil, sem vam predstavil razmišljanje potencialnih kupcev, preden se dejansko lotijo nakupa – faza raziskovanja. Če želite poskrbeti, da vaša spletna trgovina pri nakupih ne bo zaostajala, se obrnite na ekipo Shop123! Naša izkušena ekipa, je ne splet postavila že veliko uspešnih in funkcionalnih e-trgovin in ima neprecenljive izkušnje. Kontaktiraj nas za neobvezno ponudbo ali nasvet. Lahko pa kar iz prve roke preizkusite DEMO orodje za postavitev spletne trgovine na povezavi tukaj.
Lep pozdrav
Tihomir Matijević
 

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.