Zakaj tako pogosto zapustimo košarico?

Okt 22, 2013
Okt 22, 2013

Vas je kdaj zanimalo zakaj velik procent obiskovalcev vaše spletne trgovine zapusti trgovino, ko pride do košarice? Našla sem nekaj najbolj pogostih. In priznam tudi sama jo zapustim zaradi podobnih razlogov.
Zakaj zapustimo spletno košarico?

  • Draga poštnina – 43%
  • Znesek nakupa je večji, kot smo pričakovali – 36%
  • Primerjava enakih izdelkov drugje na spletu in v drugi trgovinah – 27%
  • Kupec ni mogel vzpostaviti kontaktna pred nakupom oz ni dobil odgovora s strani trgovca – 16%
  • Pozabljeni dostopni podatki (uporabniško ime in geslo) – 15%

In kaj lahko storite, da bo takih vse manj?
1.     Višina poštnine
Premislite o višini poštnine in sami strategiji, kako boste poštnino računali. Meni je zelo všeč, da je naročnina ves čas ista (zneski do 50€), saj se tako opogumim in naročim več hkrati. Prav tako me motivira, da v spletni trgovini s kozmetiko, pri nakupu nad 40€ (kar pri njih ni težko), dobim svojo najljubšo kremo za roke. (ki drugače stane 8€).
2.     Cene naj bodo vidne in realne
Ne skrivajte cen, izpostavite jih! Imejte odkrit odnos do svojih kupcev, saj vam bodo edino tako najbolj zaupali. Igrajte na odprte karte.
3.     Omogočite enostaven kontakt s podporo
V spletni trgovini omogočite kontakt kupcem na vsakem koraku. Lahko je to izpostavljena brezplačna številka, kontaktni obrazec ali email naslov. A naj vas opozorim – na klice in sporočila odgovarjate ažurno, saj bo edino tako podpora prišla do izraza. Včasih potrebujemo samo malo motivacije, da opravimo nakup.
4.     Naj ne bo uporabniški račun nujen
Največkrat imam sama težavo pri nakupovanju preko spleta, da moram čez dolg postopek, da opravim nakup. Najprej od mene hočejo vse možne podatke, potem mi pošljejo dostop na email (med tem časom se največkrat ohladim) in šele potem lahko ponovno vstopim v trgovino kot kupec. V ta namen obstajajo moduli, ki pot skrajšajo. In poskrbijo, da se več košaric nepolne.
Bi želeli svoj posel postaviti tudi na spletnem trgu in na tak način vaš prodajno kanal še razširiti? Preizkusite Shop123.si demo brezplačno za 30 dni, brez obveznosti ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca. Z veseljem vam bomo pomagali!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.