Želim prodajati artikle preko interneta, torej potrebujem spletno trgovino.

Maj 25, 2010
Maj 25, 2010

Želite razširiti vaš posel, ne da bi pri tem morali investirati veliko denarja? Želite povečati število kupcev, ki se bodo vedno znova vračali in nakupovali, ne da bi pri tem morali na veliko oglaševati? Rešitev je enostavna – Izdelajte si spletno trgovino.
Tako je! Nova internetna tehnologija, ki se je dobesedno vrinila v človeškii vsakdanjik, omogoča zelo hitro in učinkovito privabljanje vaših potencialnih kupcev. S pomočjo spletne trgovine lahko razširite vaš posel preko dosedanjih meja, ne da bi se pri tem morali odpovedati drugim stvarem. Torej osredotočite se lahko le na vaš posel.
Prihod internetne tehnologije je povzročil tudi dejstvo, da mora vsako podjetje nujno imeti svojo spletno stran ali spletno trgovino, če se želi kar najbolje predstaviti potencialnim in obstoječim kupcem. Ti namreč pričakujejo, da vas lahko najdejo predvsem preko interneta. So vas že spraševali, če lahko vašo ponudbo preverijo na internetu?
Kaj je tukaj glavna prednost?
Vsak artikel ima posebno mesto ( »posebno polico«) v vaši spletni trgovini. Lahko ga predstavite z neomejenim številom slik, izčrpnim opisom, navodili, nasveti, povezavami ali pa predstavitvi dodate celo avdio ali video posnetek. Tako boste kupcem omogočili vpogled v »žive« artikle, pri tem pa vam ne bo potrebno brisati prahu s polic in predvsem težiti vašim kupcem, ko si ti želijo v miru pregledati ponudbo. Postavite se v njihovo kožo. Mar ni najbolj enostavno imeti vse informacije o artiklu na enem mestu? Najhuje se lahko zgodi v primeru, da bo vaš potencialni kupec po informacije, ki jih v vaši spletni trgovini ni bilo moč najti, odšel v spletno trgovino enega od vaših konkurentov.
Kupci lahko po spletni trgovini brskajo tudi »aktivno«.
Še ena prednost spletne trgovine je, da lahko vaš kupec z nekaj kliki najde artikel, ki ga išče, ga primerja z drugimi, postavi v košarico in naroči. Od doma, iz službe, s potovanja, …od koderkoli in predvsem kadarkoli. Spletna trgovina namreč deluje 24 ur na dan!
Katere prednosti spletne trgovine še poznamo:
1. Za objavo spletne trgovine lahko uporabite personalizirano domeno vaše trgovine (…www.imemojetrgovine.si) in e-mail naslov (…info@imemojetrgovine.si), ki bosta vaši trgovini dala spletno identiteto, da jo bodo kupci lažje našli.
2. Fleksibilna in stalno »nova«. S pomočjo nakupovalne košarice in administracijskega vmesnika, lahko zelo enostavno dodajate in odstranjujete artikle z vašega seznama. Poleg tega lahko kadarkoli zamenjate grafični dizajn spletne trgovine, iskalnika ali celo posamezne kategorije. Kakor vam paše. Ali lahko tako pogosto menjavamo izložbo ali lokacijo naše trgovine v realnem življenju?
3. Navigacijski meni strani kupcem omogoča veliko lažji pregled nad kategorijami, poleg tega so kupci lahko zelo »pametni«, saj vedo kateri artikli so najbolj priljubljeni, največkrat naročeni ali največkrat iskani.
4. S pomočjo sistema za optimizacijo spletne trgovine za iskalnike, ki ga administracijski vmesnik vsebuje tudi za vsak artikel posebej, se lahko nadejate da bodo vaše artikle našli v iskalnikih kot so Google in Najdi.si. Seveda vam pri tem pomoč strokovnjaka nikakor ne bo odveč.
Kakorkoli, spletna trgovina je nekaj, kar od vas vaši kupci pričakujejo, seveda v primeru da prodajate artikle. V kolikor že ima spletno trgovino samo eden od vaših konkurentov, lahko to za vas pomeni resno opozorilo, saj bodo vaši kupci kmalu začeli kupovati pri njem.
Glede na to, da je v poslovnem svetu vsak dan zamika lahko vaš odločujoči oportunitetni strošek, a po drugi strani je potreben čas za tisto pravo odločitev, je najbolje če imate možnost spletno trgovino najprej preizkusiti. Tako kot vsako stvar, ki jo želite imeti.
Seveda je na voljo veliko orodij za i
vo in administracijo spletne trgovine, toda razlikujejo se predvsem v smislu brezplačnega preizkusa (če je na voljo), zahtev po znanju programiranja, možnosti dobre optimizacije za iskalnike in 24/7 pomoči uporabnikom.
Upam, da vam bodo ti nasveti pomagali pri izbiri vašega ponudnika za izdelavo spletne trgovine.
Uroš Bogdanović

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.