Želite da vam kupci plačajo takoj? Uporabite PayPal!

Maj 25, 2011

Če imate storitev ali prodajate proizvode, za katere želite da vam kupci plačajo še isti trenutek,  potem verjetno uporabljate sistem plačevanja s kreditno kartico ali pa storitev, ki se imenuje PayPal. Slednji način je zelo enostaven, zanesljiv in skoraj brezplačen! Pri plačevanju s kreditnimi karticami je namreč v spletno stran potrebno implementirati modul za preverjanje kreditnih kartic in pri tem biti v navezi z banko, ki ponuja takšno storitev. Za takšno storitev pa je mesečno potrebno odšteti nekaj več denarja, ponavadi tudi v primeru da v tekočem mesecu ne bi opravili niti ene transakacije. Torej, ali v obliki mastne provizije ali mesečne naročnine. V primeru PayPal-a za razliko ne plačujete skoraj ničesar (nekaj malega provizije na transkacijo), koristiti pa ga lahko začnete še isti dan.
Prijava na PayPal uporabniški račun.
Prijavljanje na PayPal je zelo enostavno. Obiščite PayPal-ovo spletno stran www.PayPal.com in kliknite na gumb „sign up“. Pred tem seveda izberite ali boste vi tisti, ki boste prejemali plačila ali tisti ki boste plačevali preko PayPal-a. Tukaj je še 3. uporabniški račun, ki se imenuje „Premier account“ in omogoča oboje hkrati.
Torej glede na to da prodajam in kupujem preko spleta, bom registriral kar tretjega. Če se hočete o tem podučiti še dodatno, na njihovi spletni strani obstaja pomoč (help), kjer vam lepo razložijo kaj je potrebno narediti. Vrsto uporabniškega računa lahko zamenjate tudi kasneje.
Izdelava gumba za naročilo
Ko ste se enkrat registrirali, je sedaj na vašo spletno stran potrebno dodati le še PayPal gumb za naročilo. Ta gumb bodo kupci kliknili v primeru, da bodo želeli takoj plačati za naročeni izdelek. V levem zgornjem kotu kliknite na „Merchant Services“ (storitve za trgovce) in nato na ‘Buy Now Button“.
Zatem boste prišli na stran, kjer vas bodo vprašali o vašem produktu. Vpišite naziv produkta, ceno in način preko katerega želite biti plačani. Določite lahko tudi, kam naj kupca odpelje, ko je ta že zaključil s plačilom. Nazaj na vašo spletno stran najverjetneje.
Postavite PayPal gumb za naročilo na vašo spletno stran.
Ko ste enkrat že vpisali vse informacije, kliknite na „Create Button“ (Ustvari gumb), ki se nahaja na dnu. PayPal bo nato generiral nekaj vrstic HTML kode, ki jo morate nato postaviti na vašo spletno stran, na mesto kjer želite imeti gumb za naročilo preko PayPal-a. Zelo enostavno. Ko ste uspešno postavili gumb na vašo spletno stran, si lahko oddahnete, saj ste s tem zadnjim dejanjem vašim kupcem omogočili, da vam plačujejo preko zelo zanesljivega plačilnega sistema.
Veliko uspeha vam želim.
Uroš Bogdanović

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.