Želite odstraniti »škodljive« povezave, ki kažejo na vašo stran?

Okt 23, 2012
Okt 23, 2012

Imate težave z nekakovostnimi povezavami, ki kažejo na vašo spletno stran in vam kvarijo ugled v očeh uporabnikov in iskalnih pajkov? Se vaša spletna stran zaradi omenjenih povezav slabo uvršča? Nič več!
Spremembe iskalnih algoritmovSlabe povezave
V zadnjih letih se lastniki spletnih iskalnikov neprenehoma usmerjajo k izboljšavi spletne izkušnje in serviranju relevantnih in kvalitetnih iskalnih rezultatov. Najbolj aktivni na omenjenem področju so pri podjetju Google, ki so v zadnjih letih implementirali veliko število popravkov, ki kaznujejo spletne strani, ki se poslužujejo neprimernih tehnik promocije.
Eden izmed največjih problemov se pojavlja v obliki izgradnje nizko-kakovostnih, nerelevantnih zunanjih povezav. Posledica je bil popravek, ki se je v veliki meri usmerjal na kaznovanje spletnih strani, ki vsebujejo preveliko količino tovrstnih povezav. Kakšne so količinske omejitve ni znano nikomur, razen peščici zaposlenih pri podjetju Google, sam pa menim, da iskalnik preveri razmerje med slabimi in dobrimi povezavami in če je dobljeno razmerje v ustreznih mejah, spletna stran ni kaznovana.
Problem nizko-kakovostnih povezav
Tukaj pa se pojavi problem. Kakovostne povezave je izjemno težko pridobiti, mnogo težje kot nizko-kakovostne. Zaradi tega si je mnogo lastnikov strani zatiskalo oči pred morebitnimi posledicami in kreiralo velike količine »slabih« povezav. Sedaj se verjetno držijo za glavo, saj so njihove pozicije v iskalnikih močno padle.
Drugi problem je, da lahko naša stran postane tarča preostalih konkurenčnih strani. Slabe povezave na našo spletno stran lahko izdela kdorkoli in nad tem imamo zelo malo ali celo nič vpliva. Posledično smo kaznovani s strani iskalnikov kljub temu, da se sami nismo posluževali nobenih negativnih tehnik promocije.
Rešitev
Sedaj so nam pri podjetju Google ponudili orodje, s katerim lahko iskalniku predstavimo povezave, za katere menimo, da niso dovolj kakovostne. To sicer ne pomeni, da bodo te povezave izbrisane iz Googlovega indeksa, vendar bo iskalnik upošteval naše opozorilo in samostojno določil ali je povezava dovolj kakovostna.
Orodje se nahaja v sklopu Googlovih spletnih orodij za skrbnike (Google webmaster tools), ki smo jih predelali v enem izmed predhodnih člankov. Orodje se imenuje Disavow links in se nahaja na sledečem naslovu https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main. Seveda morate biti za uporabo orodja vpisani v Google račun. Samo orodje je zelo preprosto. Ustvariti morate navadno tekstovno datoteko, ki vsebuje povezave, ki jih želite prijaviti za pregled (vsako v svojo vrstico). Nato datoteko naložite v Disavow orodje in zadevo prepustite iskalniku.
Uporabo orodja vam toplo priporočam, saj boste s tem pokazali, da ste pripravljeni storiti nov korak k boljšim uvrstitvam na iskalnikih. V primeru, da se sami ne znajdete najbolje v orodju Google webmaster tools, zadevo prepustite strokovnjakom, ki za vas izvajajo optimizacijo spletnih strani ali so vam izdelali spletno stran.

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.