Zmogljive AdWords funkcionalnosti ki jih ne uporabljate [2. del]

Jun 25, 2013
Jun 25, 2013

Tokrat nadaljujem prejšnjo objavo PovečajObisk bloga, v kateri sem predstavil prvih pet zmogljivih Google AdWords funkcionalnosti, ki vaše oglasne kampanje izboljšajo oziroma naredijo bolj učinkovite. Če ste prispevek izpustili, ga lahko tukaj preberete.
1.    Prikazno oglaševanje v zgornji polovici spletnih mest (above the fold)
zmogljive adwords funkcionalnostiVeliko raziskav je bilo napravljenih , ki se dotikajo področja umestitev oglasa. Generalno gledano, je sprejeta teza, da bodo oglasi, ki so umeščeni v zgornjo polovico spletnih mest ustvarili večje število klikov. Ob poplavi različnih naprav, resolucij in velikosti ekranov, pa ne gre računati na to, da se bo vaš oglas vedno pojavljal v zgornji polovici spletnih mest. Če je namen vaše kampanje povečanje zavedanja o vaši blagovni znamki, potem neposredni kliki verjetno niso prioriteta ampak boste sledili metrikam, ki so povezane številom prikazov oglasa.
Bi bili pripravljeni plačati prikaze oglasov na tistih mestih, kjer nihče vašega oglasa ne opazi? Se mi je zdelo, da ne.
Nastavitev lahko uredite tako, da kategorijo oglaševanja v spodnji polovici spletnih mest (below the fold) izključite. V vaši kampanji prikaznega omrežja izberete zavihek omrežje (networks) in izberete izključitve. Izberite izključi kategorije in izključite tiste kategorije, ki za vašo kampanjo niso primerno. V temu primeru, odkljukate “below the fold” kategorijo.
2.    Ustvarjalec slikovnih oglasov
Orodje za izdelavo slikovnih oglasov je zmogljivo orodje, ki vam pomaga oblikovati vaše slikovne oglase. Z orodjem na enostaven način oblikujete bogate slikovne oglase različnih velikosti. Orodje je enostavno za uporabo, povrh vsega pa vam prihrani veliko dragocenega časa. Naslov, sporočilo in poziv k dejanju (call to action) določite vi, orodje pa ustvari nekaj primerov oglasov, ki jih lahko uporabite za vaše oglaševalske kampanje.
3.     Zavihek “domov”
Zavihek najdete na glavni navigaciji vašega AdWords  vmesnika. Znotraj zavihka boste našli koristne podatke kot so:
opozorila in obvestila

  • ključne besede, ki se zaradi omejenih proračunskih nastavitev ne prikazujejo na prvi strani
  • kvalitetna ključne besede, ki nimajo veliko iskanj
  • onemogočene ključne besede, kampanje in oglasne skupine
  • predlogi za dodajanje novih ključnih besed

4.     AdWords editor
AdWords editor je primerno orodje za tiste kampanje, ki uporabljajo veliko število ključnih besed. Uporaben je predvsem za izvajanje večjega števila sprememb naenkrat. Orodje ni mogoče uporabljati v sklopu vašega AdWords vmesnika, ampak ga uporabljate “off-line”. Prenesite AdWords editor tukaj. Z orodjem boste lahko opravili spremembe vaših AdWords kampanj “off-line”. AdWords editor ima dovršene funkcije filtriranja podatkov in napredne nastavitve sprememb pondub. Če s kampanjo upravlja več oseb, si lahko ti med sabo sporočajo spremembe preko komentarjev.
5.    Poročanje o časovnem zamiku (time lag)
Poročilo je na voljo samo v primeru, kadar merite konverzije. Najdete ga znotraj zavihka “orodja in analize”, v delu “konverzije”. Izberite “iskalni lijak” in prišli boste do podatkov, ki sporočajo kako dolgo potrebuje povprečni uporabnik spletne strani, da se pretvori v dejanskega kupca. S podatki boste dobili jasnejšo sliko o nakupnem ciklu vaših strank.
V zadnjih dveh prispevkih sem želel bližje predstaviti zmogljivosti AdWords sistema oglaševanja na klik. Verjamem, da ste spoznali nekaj koristnih trikov s pomočjo katerih si boste lahko bolje organizirali in olajšali vodenje vaši AdWords kampanj. Verjetno pa si sedaj tudi lažje predstavljate, da: za vsako uspešno  AdWords kampanjo stoji kvalificirana ekipa oglaševalskih strokovnjakov 😉 Vsaj pri nas je tako. Kontaktirajte nas in poskrbeli bomo, da bo vaša oglasna kampanja maksimalno učinkovita.
Za vas sem pisal
Damjan Avsec

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.