Zmogljive AdWords funkcionalnosti ki jih ne uporabljate [1. del]

Jun 17, 2013
Jun 17, 2013

AdWords sistem oglaševanja na klik se stalno širi in nadgrajuje. Nekatere funkcionalnosti se posodobijo, druge se spremenijo ali opustijo. Konec koncev pa Google neprestano skrbi za dodajanje novih funkcionlanosti, s katerimi poskrbi, da oglaševanje na klik nikoli ni dolgočasno opravilo.
Zmogljive AdWords Funkcionalnosti Ki Jih Ne UporabljateStrokovnjaki na področju Google oglaševanja morajo stalno stati na preži in slediti novostim, ki jih Google neprestano objavlja. Zakaj? Slej ko prej se bo našel tekmec, ki bo nove funkcionalnosti pričel uporabljati in si zagotovil “oglaševalsko” prednost.
Ali poznate vse funkcionalnosti Google AdWords oglaševanja? Prepričan sem, da niste pomislili na nekatere starejše funkcionalnosti, s pomočjo katerih lahko prav vaša oglasna kampanja zablesti na vrhu oglasnega prostora. V nadaljevanju vam predstavljam:
1.    Spreminjevalec za široko ujemanje
Običajna funkcija za široko ujemanje lahko določene oglasne kampanje oškoduje. Veliko začetnikov je priča kako oglaševalski denar na hitro skopni, oglaševalskega učinka pa ni od nikjer. Marsikateremu začetniku ni jasno, da lahko nastavljena ključna beseda oz. fraza “tekaške superge” sproži oglas tudi takrat, ko iskalec vnese “superge za košarko”.
Spreminjevalec za široko ujemanje vam omogoča dodati “+” znak pred vsako ključno besedo. To pomeni, da se mora prav tista ključna beseda pojaviti v poizvedbi. V nasprotnem primeru se oglas ne bo prikazal. Če se vrnemo na enostavni primer zgoraj: +tekaške +superge iskalne poizvedbe, ki prožijo oglase omejijo na poizvedbe, ki vsebujejo obe ključni besedi.
2.    AdWords skripte
Skripte lahko na prvi pogled delujejo zakomplicirano in marsikdo si predstavlja, da je potrebno imeti veliko programerskega predznanja. Običajno se AdWords skripte uporabljajo za poročila, opozorila in za izvajanje obsežnih sprememb. Lahko pa se tudi uporabijo za samodejne nastavitve običajnih nalog v vašem računu.
3.    Vpogledi v dražbe (auction insights)
Vas zanima kdo oglašuje na vaše ključne besede? Kako dobro ali slabo jim pri temu gre v primerjavi z vami? Funkcija se nahaja na jezičku “ključne besede”. Izberete eno ali več ključnih besed tako, da jih označite, nato izberete podrobnosti in vpoglede v dražbe iz spustnega seznama. Dobili boste vpogled v učinek vašega oglasa napram tekmecem za tisto ključno besedo, ki ste jo izbrali.
4.    Poročilo o iskanih besedah
To poročilo je nepogrešljivo pri načrtovanju poteka vaše oglasne kampanje. Omogoča vpogled v točne poizvedbe, ki so jih uporabili uporabniki pri iskanju in so sprožile vaše oglase. S pomočjo podatkov lahko dodajate nove ključne besede v vaše kampanje. Izločite oz. dodate lahko tudi tiste ključne besede, ki niso relevantne za vašo kampanjo in so vseeno prožile oglase (negativne ključne besede).
5.    Diagnoza ključnih besed
Ali se vaše ključne besede prožijo oglase za želene poizvedbe ali si ključne besede med sabo nasprotujejo oz. tekmujejo med sabo?
Z orodjem za diagnozo lahko na hitro preverite vaše ključne besede. Orodje vam sporoči ali ključne besede prožijo oglase in v primeru, da jih ne, orodje tudi namigne kje tiči vzrok. S tem orodjem boste odstranili tekmovanje med vašimi ključnimi besedami in zagotovili, da pravilne poizvedbe prožijo želene oglase.
Pri Povečajobisk.si vaše kampanje pripravlja in opitmizira več kvalificiranih Google strokovnjakov, ki konstantno spremljajo trende in najboljše oglaševalske prakse. Naročite vašo kampanjo pri nas na brezplačni številki 080 3339 ali stopite v stik z Google strokovnjakom preko kontaktnega obrazca tukaj!
Za vas sem pisal
Damjan Avsec
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.