Izdelava odzivne ali mobilne spletne strani

Odzivni dizajn spletne strani

Izdelava odzivne ali mobilne spletne strani 

Mobilne strani so vse do prihoda t.i. odzivnega dizajna zagotavljale prijetnejšo izkušnjo pri brskanju preko telefonov.

Zdaj se lastniki spletnih strani raje odločajo za izdelavo spletne strani z odzivnim dizajnom, ki vsebino spletne strani prilagodi širini ekrana naprave brez potrebe po dodatni, ločeni spletni strani. Tako potrebuje podjetje samo eno spletno stran, izkušnja pa je na vseh vrstah naprav - vključno s pametnimi telefoni - optimalna.


 

Mobilne spletne straniMobilne spletne strani

Prve mobilne strani so se pojavile kmalu po tem, ko so mobilni telefoni postali zmogljivejši in so uporabniki z njimi začeli uporabljati splet. Takrat je bilo zaradi nizkih hitrosti mobilnih povezav očitno, da običajne spletne strani niso primerne za ogled na telefonu in da je za to potrebna drugačna - mobilna spletna stran.

In kako mobilna stran deluje?

Mobilna spletna stran se je uporabniku naložila, če obiskovalec za ogled spletne strani uporablja mobilni telefon. Dizajn, vsebine in funkcionalnosti mobilne spletne strani so prilagojene velikosti ekrana in hitrosti mobilne povezave do spleta, zagotavljajo pa prijetnejšo uporabniško izkušnjo in porabijo manj prenosa podatkov, kot "običajna" spletna stran. Tako vzporedno delujeta dve spletni strani. Ena, ki se naloži ob ogledu z namiznim ali prenosnim računalnikom, ter druga, ki se naloži ob ogledu z mobilnim telefonom.

Pravi razcvet pa so mobilne strani dobile s prihodom pametnih telefonov. Z višjimi hitrostmi in paketi prenosa podatkov se je uporaba spleta preko pametnih telefonov precej povečala, lastniki spletnih strani pa so v večjem številu ugotavljali, da klasične spletne strani pri ogledu s telefonom ne nudijo primerne uporabniške izkušnje. 


 

Izdelajte si spletno stran z odzivnim dizajnom

Odzivna ali mobilna spletna stran?

Pričakovati je, da bo zaradi trenda povečane uporabe spleta preko pametnih telefonov v prihodnje vse več spletnih strani z odzivnim dizajnom in vse manj mobilnih spletnih strani ter takih, ki vsebine ne prilagajajo širini ekrana naprave. Za izdelavo mobilne strani je torej že prepozno, si pa vi za vaše podjetje ali dejavnost vsekakor izdelajte spletno stran z odzivnim dizajnom in tako poskrbite za optimalno uporabniško izkušnjo obiskovalcev na vseh napravah.
Anja

Imate vprašanje?
Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko.