FAQ

Vse o izdelavi spletnih strani

Za vas smo izbrali najbolj pogosta vprašanja, ki nam jih ponavadi postavljajo naši naročniki. Če med njimi ne najdete ustreznega, nas kontaktirajte.

 

 1. Kakšen je postopek izdelave spletne strani?
 2. Komu so namenjeni Spletnik paketi izdelave?
 3. Kako hitro mi lahko izdelate spletno stran?
 4. Kaj je vključeno v naročnino?
 5. Ali lahko naročim spletno stran brez mesečne naročnine?
 6. Zakaj potrebujem telefonsko podporo in uredniško uro?
 7. Ali lahko naročim spletno stran brez gostovanja?
 8. Ali je potrebno kakšne funkcionalnosti urejevalnika posebej plačati?
 9. Ali bom lahko potem, ko mi izdelate spletno stran, samostojno urejal/a stran?
 10. Ali lahko samostojno spreminjam vse vsebine spletne strani?
 11. Ali lahko kasneje sam dodajam nove strani?
 12. Kako lahko sam urejam HTML kodo spletne strani?
 13. Ali lahko pri samostojnem urejanju na stran dodam avdio ali video vsebine?
 14. Za katere brskalnike zagotavljate brezhibno delovanje?
 15. Kako zamenjam domeno moje spletne strani?
 16. Kaj potrebujem, da lahko samostojno izdelam spletno stran Spletnik?
 17. Ali tehnična podpora vključuje vzdrževanje strani? Je to ena in ista stvar?
 18. Ali lahko za nas izvedete izobraževanje za uporabo urejevalnika?
 19. So uredniške ure, ki jih ne porabim, prenosljive v naslednji mesec?
 20. Ali lahko s sistemom Spletnik moja spletna stran gostuje tudi drugje?
 21. Ali lahko z urejevalnikom Spletnik urejam mojo spletno stran, izdelano pri drugem podjetju?
 22. Ali lahko dodatne storitve (kot so npr. Optimizacija spletne strani za iskalnike ipd.) naročim tudi, če že imam spletno stran, ki mi jo je izdelal drug izvajalec?
 23. Kaj pa, če potrebujem spletno mesto hitreje kot v 14 delovnih dneh?
 24. Ali mi lahko zagotovite visoko uvrstitev moje spletne strani v iskalnikih Google in Najdi.si?
 25. Kaj mi svetujete za visoko uvrstitev moje spletne strani v iskalnikih?

 

Kakšen je postopek izdelave spletne strani?

Za začetek izdelave potrebujemo vsebine o vašem podjetju. Gre za predstavitvena in promocijska besedila o vaših storitvah oz. proizvodih ter slike, priponke, priloge, ki jih želite objaviti na vaši spletni strani. Sledi načrtovanje in izdelava dizajna, s katerim bo vaša spletna stran dobila želeno podobo, postopek izdelave dizajna in kasnejši vnos vsebin pa vodi projektni vodja, ki se z vami posvetuje in usklajuje postopek izdelave. Ko so na spletno stran vnesene vse vaše vsebine, spletno stran opremimo še z orodjem za merjenje obiska (Google Analytics), na spletno stran dodamo obvestilo o piškotkih in jo objavimo na vaši domeni npr. mojepodjetje.si. Po končani izdelavi spletno stran vpišemo še v iskalnike Google.si ter Najdi.si in vam predamo dostopne podatke za samostojno urejanje strani.

Na vrh

Komu so namenjeni Spletnik paketi izdelave?

Spletnik paketi izdelave spletnih strani so namenjeni vsem tistim, ki potrebujejo profesionalno spletno stran za svoje podjetje in se želijo pri izdelavi in urejanju svoje spletne strani izogniti plačevanja dragih programerjev in oblikovalcev. Spletnik paketi predstavljajo najboljše razmerje med ceno in vsebino, za izdelavo vape nove spletne strani pa bo poskrbela ekipa izkušenih strokovnjakov, ki je  izdelala že več kot 1000 spletnih strani.

Na vrh

Kako hitro mi lahko izdelate spletno stran?

Spletno stran vam izdelamo največ v 14 delovnih dneh od predaje vseh tekstov, slik, priponk in drugih materialov za izdelavo spletne strani ter plačila začetnih stroškov vzpostavitve.

Na vrh

Kaj je vključeno v naročnino?

Naročniški paketi “Spletnik” vsebujejo vse kar potrebujete za varno in enostavno uporabo in urejanje vaše spletne strani.

 1. orodje za samostojno upravljanje z vašo spletno stranjo
 2. podpora po elektronski pošti
 3. podpora po telefonu
 4. gostovanje na našem strežniku - 1GB
 5. uredniška asistenca 1h na mesec
 6. 5 elektronskih predalov po 100MB

Na vrh

Ali lahko naročim spletno stran brez mesečne naročnine?

Ne. Številna podjetja še vedno izdelujejo spletne strani brez naročnine, naročniki pa so pri tem pogosto soočeni z dodatnimi skritimi stroški vzdrževanja in urejanja, slabo odzivnostjo takrat, ko potrebujejo pomoč, varnostnimi težavami ipd.

Ker potrebuje vsaka spletna stran določeno mero vzdrževanja, varno in zanesljivo delovanje in ker si kot ponudnik prizadevamo za uspešen nastop naših naročnikov na spletu, lahko spletno stran naročite le z mesečno naročnino. Nič več skritih stroškov, nič več neodizivnosti ponudnika in cenejša izdelava in vzdrževanje profesionalne spletne strani - to so glavne prednosti naročnine.

Na vrh

Zakaj potrebujem telefonsko podporo in uredniško uro?

Telefonska podpora na brezplačni telefonski številki vam omogoča takojšnje reševanje težav s svetovalcem za marketing ali tehnično podporo v podjetju Spletnik. Z vašim osebnim svetovalcem se lahko pogovorite o možnosti pospeševanje prodaje, pridobivanja novih strank prek spleta, dodatne promocije in prepoznavnosti vašega spletnega nastopa, itn.

Uredniška ura – Večina podjetij nima zaposlenega za marketing ali urejanje spletne strani. Iz tega naslova je zelo praktično in dobrodošlo, da vam pri vnosu vsebin na spletno stran pomagajo tudi izkušeni uredniki in strokovnjaki za splet. Prepričani ste lahko, da strokovnjak vaše vsebine na spletno stran vnese hitreje, pravilneje, lepše in pri tem oskrbi še za elemente vsebinske optimizacije spletne strani, stran pa bo s tovrstno pomočjo zagotovo videti profesionalno in prodajno naravnano.

Na vrh

Ali lahko naročim spletno stran brez gostovanja?

Spletne strani Spletnik gostujejo na naših strežnikih, saj lahko samo tako naročnikom zagotavljamo možnost izdelave in urejanja spletne strani z našim orodjem Spletnik. Ta, t.i. centraliziran način delovanja pa ima poleg enostavnega urejanja še druge prednosti. 

 • popolnoma varno delovanje z visoko zaščito pred vdori, 
 • vse nadgradnje sistema, ki bi jih moral naročnik izvajati sam, zanje izvajamo mi,
 • naročnikom nudimo takojšnjo pomoč pri urejanju, saj za dostop do urejevalnika ne potrebujemo FTP dostopnih podatkov ali drugih strežniških pravic, kot je to pri običajnem gostovanju,
 • naročniki so brez doplačil deležni številnih novih funkcionalnosti, ki jih dodajamo v urejevalnik,
 • našo strežniško infrastrukturo sestavljajo zmogljivi strežniki, ki naročnikom ,zagotavljajo hitro delovanje, odpiranje in urejanje njihove spletne strani,
 • nizki stroški vzdrževanja in podpore.

Na vrh

Ali je potrebno kakšne funkcionalnosti urejevalnika posebej plačati?

Urejevalnik Spletnik vsebuje izredno število brezplačnih funkcionalnosti, ki v praksi pokrijejo večino potreb in pričakovanj urednikov. Tako so v urejevalniku na voljo brezplačne galerije, spletni obrazci, vtičniki za družabna omrežja, področja za datoteke, podatkovne baze, zaščita strani in dokumentov z gesli, neomejeno podstrani itn...

Le zelo specifične funkcionalnosti ali tiste, ki jih za naročnike razvijamo po meri, se dodatno plačajo, vendar je takih primerov izredno malo. Vabimo vas, da urejevalnik z vsemi razpoložljivimi funkcionalnostmi brezplačno preizkusite.

Na vrh

Ali bom lahko potem, ko mi izdelate spletno stran, samostojno urejal/a stran?

Seveda! Urejevalnik Spletnik je enostaven in preprost, za njegovo uporabo pa ne potrebujete nobenega predznanja programiranja. V praksi radi rečemo, da je tako enostaven kot kakšen Word. Omogoča vam, da na spletno stran sami dodate neomejeno strani, galerije, obrazce, tekste in slike, priponke in uporabljate uredniške možnosti, ki so pri številnih drugih ponudnikih povezane z dodatnimi stroški ali znanjem programiranja.

Na vrh

Ali lahko samostojno spreminjam vse vsebine spletne strani?

Po izdelavi spletne strani lahko sami, popolnoma enostavno spreminjate vse vsebine spletne strani. Sami lahko dodajate ali urejate besedila, slike, galerije, obrazce, menije, priponke, povezave, zavihke in nastavitve strani (imena, URL naslovi, meta opisi in ključne besede).. Za privlačen izgled - dizajn spletne strani pa bomo že v začetku poskrbeli mi oz. je ta določen s predpripravljenim dizajnom.

Na vrh

Ali lahko kasneje sam dodajam tudi nove podstrani na spletni strani?

Z orodjem za urejanje Spletnik lahko na vašo spletno stran dodate neomejeno količino novih strani in nanje dodate tekste, slike, videe, obrazce in drugo. Od nas zahtevajte profesionalno spletno stran, ki bo pokrila vaša začetna pričakovanja, v nadaljevanju pa jo po želji dopolnjujte z novimi podstranmi in vsebinami.

Na vrh

Kako lahko sam urejam HTML kodo spletne strani?

Spletnik urejevalnik je eden najenostavnejših in najzmogljivejših urejevalnikov spletnih strani.

Seveda vam Spletnik urejevalnik omogoča dodajanje vsebine v HTML obliki (v obliki izsečkov). Največkrat se to uporabi, ko želimo npr. na stran dodati Youtube video, vtičnik za vremensko napoved ali npr. ponudbo vaših vozil iz Avto net portala. Urejanje z urejevalnikom Spletik torej ne poteka v HTML jeziku, lahko pa izkušenejši uporabniki vsebine dodajajo tudi v obliki HTML kode.

Na vrh

Ali lahko pri samostojnem urejanju na stran dodam avdio ali video vsebine?

Seveda. Avdio in video vsebine lahko naložite neposredno preko urejevalnika, na stran pa lahko dodajate videe tudi iz Youtuba, Vimea in drugih podobnih strani za objavo avdio in video vsebin.

Na vrh

Za katere brskalnike zagotavljate brezhibno delovanje?

Vaša spletna stran se bo pravilno prikazovala v vseh brskalnikih verzij:

 • Internet Explorer 10 in novejši
 • Mozilla Firefox 20 in novejši
 • Google Chrome 24 in novejši
 • Safari 8 in novejši
 • Opera 26 in novejši

Za starejše brskalnike podpore sicer ne zagotavljamo, vendar izkušnje kažejo da je naša tehnologija takšna, da se tudi v starejših brskalnikih spletne strani v veliki meri pravilno prikazujejo.

Na vrh

Kako zamenjam domeno moje spletne strani?

Zamenjavo domene, na kateri želite objaviti spletno stran, morate sporočiti na elektronski naslov [email protected] ali preko servisnih strani podati tehnični zahtevek za zamenjavo domene. Ustrezne nastavitve domene za vašega ponudnika gostovanja ali registrarja domene vam bodo po prejemu zahtevka poslali našii sistemski tehniki in poskrbeli, da bo vaša spletna stran v najkrajšem času objavljena na novem www naslovu.

Na vrh

Ali tehnična podpora vključuje vzdrževanje strani? Je to ena in ista stvar?

Tehnična podpora pomeni podporo in reševanje težav, ki jih ima naročnik pri uporabi spletne strani in/ali poštnih predalov.

Vzdrževanje spletne strani pa se na eni strani nanaša na varnostne in tehnične nadgradnje, nadgradnje strežnikov, protivirusno zaščito, zaščito pred vdori pa tudi na urejanje in dodajanje vsebin na spletno stran, ki jih namesto lastnikov spletnih strani na strani izvajajo naši uredniki. V vzdrževanje spletne strani so tako vključeni vsebinski popravki, kreiranje novih podstrani, vnos novih vsebin, galerij in priponk...

Na vrh

Ali lahko za nas izvedete izobraževanje za uporabo urejevalnika?

Vsekakor. Če želite biti pri urejanju spletne strani maksimalno samostojni in znanje iz video vodičev in pisnih navodil za urejanje dodatno nadgraditi, lahko za vas in vaše urednike na naši ali vaši lokaciji izvedemo delavnico/izobraževanje za uporabo urejevalnika spletnih strani Spletnik. Tovrstna izobraževanja/delavnice so sicer dodatno plačljive, vendar se na njih z našimi predavatelji dotaknemo specifičnih uredniških potreb naročnika in na primeru njihove spletne strani prikažemo različne prakse in metode urejanja, s katerimi bodo kasneje uredniki delo izvajali hitreje, pravilneje in učinkoviteje.

Na vrh

So uredniške ure, ki jih ne porabim, prenosljive v naslednji mesec?

Ne. Uredniške ure iz vzdrževalnega paketa so namenjene sprotni pomoči naročnikom pri urejanju spletnih strani, zato neporabljenih ur ni mogoče “kopičiti” ali prenašati v naslednje mesece.

Na vrh

Ali lahko s sistemom Spletnik moja spletna stran gostuje tudi drugje?

Ne. Spletna stran, ki je izdelana z orodjem za urejanje Spletnik, lahko gostuje le na naši strežniški infrastrukturi, saj je govora o t.i. centraliziranem uredniškem sistemu. Gre torej za gostovanje in urejevalnik strani “v oblaku”, kar pa ima na drugi strani številne prednosti na področju varnosti, zanesljivosti delovanja, pomoči in podpore ter stroškov vzdrževanja.

Na vrh

Ali lahko z urejevalnikom Spletnik urejam mojo spletno stran, izdelano pri drugem podjetju? 

Ne. Z urejevalnikom Spletnik je mogoče urejati le spletne strani, ki so s tem orodjem tudi izdelane. Vam pa lahko spletno stran izdelamo tudi tako, da bo dizajn vaše “nove” spletne strani, izdelane z orodjem Spletnik, ostal enak.

Na vrh

Ali lahko dodatne storitve (kot so npr. Optimizacija spletne strani za iskalnike ipd.) naročim tudi, če že imam spletno stran, ki mi jo je izdelal drug izvajalec?

Da. Vendar se v praksi pogosto srečujemo s primeru, ko želi naročnik optimizirati, oglaševati ali nadgrajevati spletne strani, ki so izdelane na neprimernih tehnologijah, zahtevajo bistveno več časa za izvedbo želenih dodelav ali pa nas pri izvajanju želenih sprememb omejujejo. Naročnikom, ki s svojo spletno stranjo niso zadovoljni in jo želijo izboljšati, oglaševati ali optimizirati, svetujemo da si spletno stran (in vse povezane storitve) naročijo pri enem izvajalcu in tako poskrbijo za dolgoročno najnižje stroške vzdrževanja in razvoja spletne strani na eni strani in najboljše prodajne rezultate teh sprememb na drugi strani.

Na vrh

Kaj pa, če potrebujem spletno mesto hitreje kot v 14 delovnih dneh?

Spletno stran vam lahko izdelamo tudi v manj kot 14 delovnih dneh. Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 33 39, da se dogovorimo za pospešeno izdelavo vaše nove spletne strani.

Na vrh

Ali mi lahko zagotovite visoko uvrstitev moje spletne strani v iskalnikih Google in Najdi.si?

Noben izdelovalec spletni strani vam visokih uvrstitev v iskalnikih ne sme in ne more zagotavljati. Uvrstitev v iskalnikih je namreč rezultat zapletenih algoritmov, ki jih nihče ne pozna in takšna zagotovila so zelo zavajujoča.

Iz prakse pa smo izdelovalci spletnih strani skupaj z lastniki vsekakor že razvili metode in prijeme, ki pozitivno vplivajo na uvrstitve v iskalnikih in s katerimi lahko ob sistematičnem delu z veliko gotovostjo dosežeš najvišje uvrstitve v iskalnikih. Izdelovalec spletne strani lahko v prvi vrsti poskrbi za kvalitetno izhodišče za zasledovanje visokih uvrstitev, ne more pa vam zagotoviti najvišjih mest v iskalnikih. Slednje se praviloma dosega z rednim, pravilnim in sistematičnim dodajanjem novih vsebin na spletno stran - kjer pa lahko pravilno izdelana stran, izbira ustrezne tehnologije in usmeritve vašega izvajalca želene uvrstitve pomagajo doseči hitreje in z manjšimi stroški. Če želite vašo spletno stran uvrstiti na najvišja mesta v iskalnikih, vam bomo izdelali spletno stran tako, da boste to kar najhitreje tudi dosegli, pri samostojnem urejanju pa poskrbeli za priporočila, navodila, primere iz prakse ter druge usmeritve za pravilno in učinkovito optimizacijo vaše spletne strani.

Na vrh

Kaj mi svetujete za visoko uvrstitev moje spletne strani v iskalnikih? 

Za visoko uvršanje še vedno spletne strani v iskalnikih še vedno velja, da so aktivnejše in vsebinsko bogatejše spletne strani tudi višje uvrščene. To pomeni, da pogosteje ko dodajate vsebine na svojo spletno stran, več možnosti imate za dobro uvrščanje med naravnimi rezultati iskalnikov. Svetujemo vam, da na vašo spletno stran redno dodajate zanimive in koristne vsebine (članke), v katerih pogosto uporabljate ključne besede, po katerih želite biti visoko uvrščeni v iskalnikih. Pogosteje, kot boste to izvajali, večja je verjetnost, da boste v iskalnikih uvrščeni pred vašimi konkurenti.

Na vrh


Anja

Imate vprašanje?
Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko.