Težave s pošiljanjem elektronske pošte

Pozdravljeni,

Ker je Siol z 11. novembrom začel s postopno blokado portov 25, ki omogočajo pošiljanje elektronske pošte iz poštnih odjemalcev kot na primer Outlook, smo se pri Spletniku odločili, da vam pripravimo navodila za nove nastavitve odhodne elektronske pošte, ki vam bodo omogočile nemoteno pošiljanje sporočil.

Opisal vam bom postopek za spremembo nastavitev za najbolj pogost odjemalec spletne pošte, program Outlook. V Menijski vrstici izberite Orodja in nato E-mail računi. Nato označite račun katerega želite urejati in kliknite Lastnosti. Za email naslove, ki so na našem stražniku mora biti v poljih vpisan naslov mail.spletnahisa.com, kot je prikazano na spodnji sliki. Nato kliknite na gumb, ki je v rdečem kvadratu.

outlook2007changesettings

Odpre se vam novo okno, in vi izberite zadnji zavihek. Na sliki 2 so z rumeno barvo označena polja in podatki, ki jih morate vnesti v vaše nastavitve. Nato shranite nastavitve. Na koncu lahko naredite test, če vam program pošilja spletno pošto. Pritisnite gumb, ki je na sliki 1 označen z rumeno barvo in če vam ne javi nobene napake, ste uspešno vnesli nove nastavitve.

outlook ssl

Uradno obvestilo s Siol-a:
„Telekom Slovenije vseskozi skrbi za kakovost svojih storitev in spletno varnost uporabnikov. Zaradi povečanega obsega nezaželene in okužene elektronske pošte, smo se odločili za dodatne ukrepe, ki bodo zaščitili tako naše uporabnike kot celotno omrežje SiOL. Tako obveščamo svoje uporabnike, da bomo z 11. novembrom 2010 pričeli s postopno blokado vrat (porta) 25 v smeri od uporabnika proti spletu, z izjemo strežnika smtp mail.siol.net. Blokada velja le za uporabnike dinamičnega IP naslova in ne vpliva na uporabnike, ki že uporabljajo mail.siol.net kot strežnik za odhodno pošto.“

Anja

Imate vprašanje?
Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko.