Vse o spletnih trgovinah

Vse o spletnih trgovinah

Za vas smo izbrali najbolj pogosta vprašanja, ki nam jih ponavadi postavljajo naši naročniki. Če med njimi ne najdete ustreznega, nas kontaktirajte.

 

 1. Kako si lahko nastavim svojo spletno trgovino?
 2. Ali lahko za spletno trgovino uporabim svojo domeno?
 3. Ali moram biti grafični oblikovalec ali programer, da bi lahko samostojno upravljal s spletno trgovino?
 4. Kaj naredim, ko dobim naročilo?
 5. Katere načine plačila lahko koristijo moji kupci?
 6. Koliko stane izdelava spletne trgovine?
 7. Kje lahko najdem navodila in videovodiče za uporabo spletne trgovine?
 8. Ali lahko za dostavo uporabim drugo podjetje?

 

Kako si lahko nastavim svojo spletno trgovino?

Nastavitev ni potrebna! Spletna trgovina se nahaja na našem strežniku, zato vam ni potrebno skrbeti o tem ali bo sistem deloval ali ne. Poleg tega boste s tem avtomatično deležni rednih nadgradenj, kar pomeni, da vas bomo vedno znova presenečali z novimi stvarmi, ki bodo všeč tudi vašim kupcem. Za namestitev potrebujete le internet in brskalnik.

Na vrh

Ali lahko za spletno trgovino uporabim svojo domeno?

Seveda lahko! Saj vas bodo tako kupci lažje našli.

Na vrh

Ali moram biti grafični oblikovalec ali programer, da bi lahko samostojno upravljal s spletno trgovino?

Ni vam potrebno biti grafični oblikovalec ali programer! Spletnik dobite v paketu z veliko izbiro vnaprej oblikovanih grafičnih predlog, ki jih lahko nemudoma vključite v svojo spletno trgovino. Nove grafične dizajne dodajamo redno, kar pomeni, da boste lahko svojo spletno trgovino, takrat ko boste to želeli, osvežili s čisto novim dizajnom.

Na vrh

Kaj naredim, ko dobim naročilo?

Potem ko preko e-maila, sms-a ali RSS-a prejmete obvestilo o novem naročilu, se prijavite z dodeljenim uporabniškim imenom in v nadzorni plošči preverite informacije o naročilu. Če od vašega kupca potrebujete več informacij, mu lahko nemudoma pošljete e-mail sporočilo s pomočjo sistema SHOP123. Nato je naročeni artikel potrebno le še zapakirati in poslati na naslov za dostavo.

Na vrh

Katere načine plačila lahko koristijo moji kupci?

 1. Plačilo po povzetju V tem primeru trgovec ob naročilu dobi informacijo (v administrativnem vmesniku), da želi kupec blago plačati po povzetju. Ko trgovec prejme to naročilo, blago pošlje po pošti z možnostjo plačila po povzetju.
 2. Plačilo po predračunu Če kupec izbere to možnost lahko izbere ali želi, da mu trgovec pošlje predračun po emailu ali po faksu. Ko trgovec prejme to naročilo ve, da mora kupcu poslati predračun, kar naredi s pomočjo svojega obstoječega računovodskega programa.
 3. Plačilo s kreditnimi karticami V trgovino je možno vgraditi tudi to plačilno metodo. Stroški vzpostavitve so 400 EUR. V tem primeru trgovec sklene pogodbo z eno izmed bank, ki to storitev ponujajo. Vse poteka po varnih povezavah preko UPC Telemacha in banke, s katero trgovec sklene pogodbo. Povprečne provizije so 6%, se pa spreminjajo glede na tip blaga, ki ga trgovec prodaja. Poleg provizij trgovec plača še mesečno naročnino za uporabo takšne plačilne metode v višini 60 EUR

Na vrh

Koliko stane izdelava spletne trgovine?

Cena izdelave spletne trgovine se razlikuje glede na vaše potrebe in število artiklov, ki jih prodajate. Oglejte si cenik in pakete izdelave spletne trgovine in izberite takšnega, ki se popolnoma sklada z vašimi cilji.

Na vrh

Kje lahko najdem navodila in videovodiče za uporabo spletne trgovine?

Kot dodatno, smo k že integriranemu sistemu tehnične pomoči v vašem administrativnem vmesniku dodali še navodila v obliki teksta in v obliki videvodičev. Ogledate si jih lahko tukaj.

Na vrh

Ali lahko za dostavo uporabim drugo podjetje?

Seveda! Orodje vam omogoča integracijo s storitvami dostave, prav tako kot tudi z različnimi načini plačila. V trgovini je možno nastaviti različne razrede poštnine glede na težo naročenih artiklov. Ali pa enostavno fiksno poštnino (npr. 5 EUR), ne glede na težo v primeru, da ima trgovec takšno politiko. Če ima trgovec sklenjeno pogodbo s katerim izmed obstoječih ponudnikov hitre paketne dostave ima s takšnim ponudnikom že določene cenovne razrede za različne tipe pošiljk, kar se v večini primerov da vgraditi v spletno trgovino, je pa potrebno pri vsakem posameznem primeru pogledati kateri načini dostave so najbolj primerni.

Na vrh

Anja

Imate vprašanje?
Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko.