Google Display oglaševanje – Zakaj ga obvezno morate vključiti?

Mar 10, 2015
Mar 10, 2015

Google – ovo prikazno omrežje je zbirka spletnih strani – vključno z Gmail, Blogger in YouTube – kjer se v sklopu prikaznega oglaševanja prikazujejo vaši oglasi. To omrežje vključuje tudi mobilne strani in aplikacije. Če ste kdaj videli oglas na vaš najljubši spletni strani z novicami ali v vašem Gmail račun, in ste se spraševali, kako je prišel tja, zdaj veste: spletne strani, kot so te, so del Googlovega prikaznega omrežja.

Google-ovo prikazno omrežje je št. 1 v omrežju prikazovanja oglasov. Dosegli so več kot 90% uporabnikov interneta po vsem svetu in to z več kot milijardo uporabnikov interneta po vsem svetu vsak mesec. Torej, zakaj uporabiti to možnost za oglaševanje?

Z oglaševanjem v prikaznem omrežju, lahko dosežete široko paleto strank s širšimi interesi, lahko izbirate, na katerih spletnih mestih se boste pojavljali z vašimi oglasi. Potencialne stranke boste prepričali z privlačnimi oblikami oglasov, ki vam jih ponuja Google Display.

Oglasi naj bodo jasni kaj ponujate, kdo ste in da vsebujejo tudi klic k akciji. Dobro premislite kdo so vaši potencialni kupci in kje se lahko umestite s takimi oglasi.

Tukaj so napisane možnosti oblik oglasov, ki jih boste umestili na Googlovo prikazno omrežeje:

Sam princip oglaševanja je isti kot pri oglaševanju po ključnih besedah, plačate le za klik oz obiskovalca, ki pride na vašo spletno stran.

Edino pri oglaševanju preko Youtube-a, se plača, ko obiskovalec pogleda video oglas, medtem ko so kliki brezplačni.

Če potrebujete nasvet kako se lotiti tovrstnega oglaševanja na Googlu in kdo so vaši potencilani kupci in kje se ti zadržujejo na internetu, se obrnite na nas in pomagali vam bomo.
Za več vprašanj nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas pokličite na 080 33 39.
Veliko uspeha vam želim,
Urška Ujc.

Andreja Ogrinc Vidic

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.